ACASĂ / ARTICOLE / ARTE VIZUALE / Karmina Cioată. O pictoriță plină de efervescență și asprație

Karmina Cioată. O pictoriță plină de efervescență și asprație

“În această lume minunată, Creatorul ne-a dat șansa inspirației divine. Un artist se naște cu acest dar pe care îl poate descoperi mai devreme sau mai târziu în această viață plină de culoare. Important este ca trăirea momentului să fie imortalizată și pentru aproapele nostru” – acest crez ni-l împărtășește Karmina, o artistă inspirată de dragostea pentru pictură.

Parcursul ei în artă a fost inițiat și susținut prin participarea la cursuri de desen și pictură iconografică bizantină pe lemn, în cadrul ,,Atelierului de pictură bizantină” coordonat de pictorița bizantină Ruxandra Lăcătuș între anii 2012-2016; Tot sub ghidarea doamnei Ruxandra, Karmina a participat la numeroase tabere și expoziții din Maramureș și Mănăstirea Sihăstria iar recent, în iulie 2021, a luat parte la tabăra de pictură de la Secu, coordonată de pictor Laurențiu Popa.

Karmina Cioată și-a descoperit această vocație după multe momente de rătăcire, de căutare în așa zisa tapiserie a timpului iar acum ne încântă cu rafinamentul picturilor ei, a demersului artistic și nu în ultimul rând cu îndemnul său însuflețit: “Să ne lăsăm fără încetare îmbrățișați și înconjurați de frumusețe și să nu uităm că frumusețea reprezintă o reflexie a sufletului, întocmai la fel cum sufletul vostru este reflexia eternei frumuseți a lui Dumnezeu”.

Ivanov Laura

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Jan Leaua

Motto: Arta adună și unește oameni. – născut la 06.12.1968 în comuna Puiesti, județul Buzău …

Elena Morozan

Importantă personalitate artistică, a frumosului comportament, a bunului simț, a veseliei și a artei plastice …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: