ACASĂ / ARTICOLE / LA ÎNCEPUT DE DRUM - ȘCOALA AZI / La început de drum – Școala azi: ALBERT PREDOIU – Un nume în plină afirmare!

La început de drum – Școala azi: ALBERT PREDOIU – Un nume în plină afirmare!

„… Hai, Albert, extraordinar! Albert, bravo! Vezi pucul în stânga la mantinelă! Foarte bine ai blocat, Albert! Bravo, Albert! Împinge, împinge, du jocul în față, Albert! Te iubim, Albert, ești eroul meciului”!..

Astfel sunau aprecierile, îndemnurile și ovațiile pe care deabia le-am putut desluși recent, într-un vacarm de nedescris, când am intrat cu treburi gazetărești, spre sfârșitul unui meci de hochei dintre două echipe de juniori sub cincisprezece ani, în impunătoarea arenă a patinoarului Telekom Arena Otopeni. Galeriile celor două echipe erau constituite, în cea mai mare parte, din colegii de școală, rudele și prietenii combatanților care produceau, în spirit onest și prin excelență sportiv, o atmosferă palpitantă, care te ducea la gândul că fiecărui spectator de acolo sufletul îi era pe punctul de a exploda! Deopotrivă galeriile aplaudau, îndemnau, îi strigau pe jucători, se bucurau frenetic și se îmbrățișau la fazele reușite, de finalizare cu gol marcat, ale ambelor echipe. Ce frumos! Și în toată această manifestare torențială, de adevărat spectacol până la urmă, numele Albert, strigat încontinuu, răsuna ca un trăsnet și toate privirile erau ațintite asupra lui.

După fluierul final al întrecerii l-am abordat pe respectivul idol atât de invocat de suporteri și, prin amabilitatea sa, am aflat că se numește Albert Predoiu, că este elev al Școlii Gimnaziale nr. 88 din București, că s-a născut la 3.01.2008 și că este legitimat la Club Hochei Steaua Rangers, pe post de fundaș stânga. „Să știți”, mi s-a destăinuit Albert, „că practic hochei-ul de la câțiva ani, îmi place foarte mult, îmi doresc să ajung, pe lângă meseria de bază pe care mi-o voi alege când voi fi mai mare, și un valoros jucător de hochei, dar și explorator la Polul Sud. Pe lângă hochei, în funcție de timp, mai fac snowboard și scufundări. Apoi, sunt foarte pasionat de lectură de carte românească și universală, de învățarea limbilor engleză și franceză, de istorie și de lego. Acum, vă rog să mă scuzați, dar mă grăbesc să ajung la școală pentru că, poate vi se pare ciudat, nu am lipsit niciodată de la vreo oră din cauza practicării hochei-ului”! De la diriginta lui Albert, doamna profesoară Monica Roată-Moale, precum și de la clubul amintit mai sus, am aflat că acest elev de clasa a V-a este deosebit de conștiincios, ambițios, prezent la timp, fără întârzieri sau scutiri la orele de clasă, la antrenamente ori la meciurile oficiale și are foarte dezvoltat spiritul de învingător și de echipă. Învață permanent, calificativele sale sunt maxime, fiind un exemplu demn de urmat de colegii săi! „Suntem mândri de Albert”, îmi spuneau și părinții lui, Cătălina și Marius Predoiu, „fiindcă este sănătos, cuminte și dornic să ajungă cineva în viață. Până acum a obținut rezultate excepționale pentru vârsta lui, atât ca elev cât și ca sportiv, munca fiindu-i răsplătită cu zeci de titluri, de diplome și de medalii. Amintim doar câteva din acestea: sezonul 2017-2018 i-a adus titlul de cel mai bun jucător la turneul național de hochei Gobé Cup U 10, desfășurat în localitatea Cârța, județul Harghita; în anul 2018 a fost desemnat, iarăși, tot cel mai bun jucător la turneul Cupa Primăverii, găzduit de paninoarul Telekom Arena Otopeni; la concursul de eseuri Culorile Toamnei 2019, deasemenea a fost pe podium, primind premiul al ll-lea. Nu mai spunem câte interviuri i s-au luat și a apărut, ca o vedetă, în emisiuni televizate, cel mai mult și e de-nțeles, la TV – Telekom Sport. Prin eforturile lui școlare și sportive, încununate de succese remarcabile, ne arătăm recunoștința față de dascălii și de antrenorii care-l învață și-l îndrumă să ajungă, cu adevărat, OM”!

La rândul său, reporterul îi urează juniorului Albert Predoiu, în nume propriu și al acestei publicații, să fie sănătos și să-și urmeze calea, astfel începută, spre victorii din ce în ce mai strălucitoare!

GEORGE VLAICU

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

STANCU ANDRA GEORGIANA „Pasiunea mea este să joc teatru”

S-a născut la data de 24.06.2005 în Bucureşti şi este elevă în clasa a VIII-a …

HORIA MIHAI DANCIU „Un elev cu o imaginație bogată”

S-a născut în 2 iunie 2010 în București, are 9 ani și este elev în …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: