ACASĂ / ARTICOLE / LANSARE CARTE / Lansare carte. Antonio Marinescu

Lansare carte. Antonio Marinescu

Eveniment cultural – artistic organizat la redacția revistei „ – Independența Prin Cultură apărută sub egida Fundației Literar – Independența Română ” – publicație Istorice „STOIKA” În vara aceasta călduroasă, evenimentele culturale se desfășoară periodic în incinta elegantă a Redacției prestigioasei reviste patronată de domnul director Florian Laurențiu Stoica, în funcție de publicarea unor cărți care aparțin, în mare parte, unor redactori permanenți ai publicației.

De obicei, este solicitată Editura Laurent, coordonată de același Director al Fundației, așa cum s-a întâmplat și marți, 10 august 2021 . De data aceasta, a avut loc lansarea cărții de versuri „Simboluri Uitate” apărută la Editura Laurent, autor – Antonio Marinescu, diplomat român, cu precădere pe tărâmul Chinei, folosindu-se de limba acestei țări, pe care a învins-o cu ușurință și, în timpul liber, redactor al revistei care atrage tot mai mulți cititori prin articolele bine documentate și minuțios întocmite de colaboratori. Au participat mai bine de 30 de persoane în ideea susținerii cu plăcere a lansării „Simbolurilor uitate”, un minunat volum de versuri prefațat de Cleopatra Luca, sub titlul „Antonio Marinescu – Simboluri uitate aduse în actualitate” și postfațat de profesorul Constantin Giurginca, susținându-și materialul sub titlul „Antonio Marinescu: un spirit romantic la începutul mileniului trei”. Sub coordonarea domnului director Florian Laurențiu Stoica s-a desfășurat evenimentul la care au vorbit scoțând în relief incontestabilele merite ale versurilor poetului Antonio Marinescu, însuși organizatorul, scriitorii Cleopatra Luca, Geo Călugăru, Gheorghe Țiclete, Ioana Stuparu și, prin corespondență din spital, Doina Bârcă.

A fost prezent pictorul grafician, artistul modern Ady Sulyok, împreună cu fiul domniei sale, doi maeștri ai filmării momentelor ce vor rămâne mărturie peste timp a frumoaselor clipe de apropiere sufletească, de apreciere a celui omagiat pentru talentul poetic și de antren general. Activitatea a fost pigmentată cu excepționalul recital al talentatei actrițe Doina Ghițescu ori prin interpretarea Grupului Folk „Celest” condus de profesorul flautist Nicu Șandru. S-a remarcat vocal minunata doamnă Felicia Popescu, o foarte bună compozitoare, așa cum s-a arătat și în cazul melodiei pe versurile poetului Florian Laurențiu Stoica.

Domnului Antonio Marinescu i-a stat alături, în permanență, familia prin „răbdătoarea soție, Mirela Mariana, geniala fiică, Ana Antonia” și prietenul acesteia: tineri, frumoși, inteligenți și îndrăgostiți. Dar cei doi nu sunt singurii masteranzi la Universitate, ci încă cinci domnișoare frumoase care vor revoluționa cursurile de „Comunicare și relații publice” în limba germană. Domnul Antonio Marinescu a fost însoțit și de sponsorul volumului de poezie, un coleg din perioada liceului care a dorit să-și păstreze anonimatul ( Foarte frumos! ), un sculptor și redactori de editură. În final, s-a închinat câte un pahar de șampanie, dăruindu-i noului poet încredere, cunoaștere și speranță în ceea ce privește viitorul culturii noastre veritabile, pentru că „Mereu aspirăm spre mai bine,/ Căutând dorințe noi…” (Antonio Marinescu, Destul) Mulțumim domnului director, scriitorul Florian Laurențiu Stoica, pentru organizarea impecabilă a întregii activități și, în egală măsură, celorlalți participanți.

Cleopatra Luca

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Între Tangouri cu Ecouri în timp real și Ecouri pentru … mai Târziu

Cu adresare directă, cum îl cunoaștem, poetul Nicu Doftoreanu, consacrat ca „ tangourilor și-a lansat, …

O multiplă lansare de carte. Nicolae Rotaru

Pe data de 29 iulie, orele 15:00, a avut loc o originală lansare de cărți. …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: