ACASĂ / ARTICOLE / ARTE VIZUALE / Laura Cornea

Laura Cornea

Motto: Arta – frumos balsam tămăduitor de pus la suflet.

rtista plastică Laura Cornea, cadru medical la un spital din Brașov și studentă la arte vizuale secția restaurare și conservare se ocupă cu toată ființa domniei sale de un grup de persoane cu dizabilități, în Asociația Sfântul Haralambie Brasov pe care le fericește folosind arta și pictura ca mijloc de terapie prin culoare și descoperirea acestor persoane ca fiind talentați. Laura Cornea pictează flori, peisaje, portrete, compoziții imaginare sau după natură.

Lucrările sunt apreciate de critica de specialitate, iubite și achiziționate de iubitorii de artă și frumos. Concepția plastică și cromatică reprezintă o componentă esențială a mesajului său artistic, care, cu instrumentele proprii gândirii proprii, dă dimensiuni artistice în creația sa plastică, argumentelor și ideilor picturale bine consolidate în interiorul ei demonstrate practic în tablourile pictate pe pânză sau carton. În tablouri redă pentru public înțelegerea realității ce ne înconjoară și o conștiință rațională a existenței omului și condiția sa spirituală și sensibilitate. Într-o convorbire telefonică m-a asigurat că: “E atâta frumusețe, folos și rost în viață!

Plin este cerul și pământul. Totul te bucură!”. Că e păcat să se treacă și să nu fie pictate. În calitatea de cadru medical și artist plastic mi-a mai spus că operele de artă sunt căi importante ce poartă mesaje venite din abisurile profunde ale conștiinței umane ce sălășluiesc în sufletele curate ale artiștilor plastici. Arta este lumea armonioasă în care omul merită să trăiască, o viață frumoasă pe care am dori-o să nu se sfârșească. Pictorii sunt suflete cromatice binefăcătoare tuturor oamenilor, în special celor aflați în suferința insuportabilă a singurătății. Marile dureri sunt tăcute. Ele nu se exprimă prin lacrimi (Torquato Tasso – 1544-1595).

 

 

Pictor Prof. Cojocaru Vergil-Cover

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Jan Leaua

Motto: Arta adună și unește oameni. – născut la 06.12.1968 în comuna Puiesti, județul Buzău …

Elena Morozan

Importantă personalitate artistică, a frumosului comportament, a bunului simț, a veseliei și a artei plastice …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: