ACASĂ / ARTICOLE / SFERE DE LUMINĂ / Mare lucru să ştii alege!

Mare lucru să ştii alege!

Mare lucru să știi vorbi, mare lucru să știi tăcea, mare lucru să știi răbda, să știi (supra ori con)viețui, să știi ierta, să știi aștepta dar, într-adevăr, mare lucru este să știi alege, în toate și, întotdeauna, în tot locul și în tot ceasul, în toate zonele și domeniile vieții: personale, sociale, profesionale, spirituale, intelectuale, morale etc.

Da, chiar așa, pentru a nu regreta nimic mai târziu căci, grea și cumplită apăsare sufletească îți poate produce regretul, părerea de rău ori îți poate provoca mustrarea conștiinței!

Altminteri, oamenii, sărmanii, nu spun, cu sinceră părere de rău: măi, da ce greșit am ales, ce hotărâre, alegere ori decizie proastă și nefastă am luat, am adoptat!

Da, însă, de multe ori acest lucru, amar, negativ și trist, îl constatăm foarte târziu, poate, prea târziu!

De aceea, mare și binecuvântat lucru este să știi să alegi în viață, să te ajute ori să te îndrume cineva, obiectiv, sincer și, imparțial, să alegi corect, să alegi bine, să alegi, precis și exact, fără greș, ceea ce (îți) este cu adevărat pentru tine, pentru educația, instruirea, formarea, evoluția, progresul, viața, cariera, profesia și, mântuirea ta!

Altfel spus, suntem chemați și îndemnați sau încurajați, să încercăm, să ne străduim, să facem alegerile cele (mai) bune, folositoare și ziditoare!

Însă, pentru aceasta, să ne rugăm neîntrerupt, să cerem sfat și cuvânt bun neîncetat, căci, „de vrei să te mântuiești, cu întrebarea să călătorești!”.

Prin urmare, pentru a ne feri, a fi izbăviți de păcate, de patimi, de boli și neputințe, de regrete și mustrări de tot felul, să ne rugăm, să medităm, să reflectăm, să cugetăm, să aprofundăm și să (ne) gândim, mult, sănătos, veridic și veritabil, ca să nu cădem în nici un fel de ispite, capcane ori metehne, greu de gestionat, depășit ori (de) asumat!

Așadar, eu, unul, cel puțin, am ajuns la concluzia ori constatarea că, un om care știe să aleagă are toate șansele, atât, aici și acum, pe pământ cât, mai ales, atunci, la vremea potrivită și cuvenită, dincolo, în ceruri!

Dumnezeule Doamne, ajuta-mă să (Te) aleg, drept, bine, corect și, adevărat!

Căci, până la urmă, ce voi alege, aceea voi culege!

În loc de epilog…

În altă ordine de idei, ne aflăm, acum, în plin an electoral, în plină campanie electorală, când toți candidații își arată, afirmă și etalează capacitățile lor politice și organizatorice sau calitățile lor edilitare și administrative, precum și virtuțile lor pline de solidaritate socială, empatie umană și generozitate colectivă!

Să ne rugăm lui Dumnezeu să ne scoată în cale ceea ce ne este de real folos nouă, comunității, care avem atâta nevoie de lideri corecți și adevărați și care așteptăm oameni onești și demni, serioși și calculați sau cumpătați, sinceri și asumați, lucizi și cerebrali, responsabili și dispuși ori disponibili, capabili să facă lucruri concrete și eficiente, pentru țara noastră, pentru națiunea noastră, pentru comunitatea noastră, pentru neamul și poporul nostru!

Atât, doar, nimic mai mult, nimic altceva!

În schimb nu avem nevoie de promisiuni pompoase, de afirmații exagerate sau de comentarii prețioase ci, avem nevoie de oameni politici, de bărbați de stat adevărați, veritabili și autentici, loiali, credincioși și fideli principiilor adevărate sau justificate și argumentelor benefice ori folositoare acestui neam sau popor, căci, în rest, lumea este plină de vorbe, discuții, sloganuri, platforme program sau campanii publicitare, amăgiri și promisiuni!

Altfel spus, noi toți avem nevoie de fapte nu de vorbe, de oameni zdraveni nu doar de simpli funcționari, de soluții concrete la probleme reale, de acțiuni aplicate și activități pragmatice, organizate, coordonate, elocvente și eficiente!

Mult succes tuturor!

Dumnezeu să ne ajute, tuturor, în continuare, în tot lucrul cel bun! Amin!

Hristos a Înviat din morți cu moartea pe moarte călcând și celor din morminte viață dăruindu-le! Amin!

Hristos a Înviat! 

Stelian Gombos

steliangombos.wordpress.com

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Taina Sfântului Botez

Mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. …

O palmă de Pământ

Nu știu la alții cum e, și, de fapt, nici nu prea mă interesează! Dar …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: