ACASĂ / ARTICOLE / LA ÎNCEPUT DE DRUM - ȘCOALA AZI / MARIA AGATA ȘENDRIUC – UN TÂNĂR TALENT

MARIA AGATA ȘENDRIUC – UN TÂNĂR TALENT

MARIA AGATA ȘENDRIUC – UN TÂNĂR TALENT

CLASA A VII-A A,
ȘCOALA GIMNAZIALĂ „NICOLAE LABIȘ“

 

MARIA AGATA ȘENDRIUC

Talentul în pictură i-a fost descoperit de la vârsta de 5 ani. La 7 ani începe să studieze pictura sub îndrumarea pictoriţei Geta Baiarac. Talentul i-a fost încununat de firea liniştită, răbdare, observaţie, imaginaţie, inteligenţă şi multă muncă. În perioada 2013 – 2015 a frecventat cursurile Şcolii de arte nr. 5, unde a participat la câteva expoziţii de grup. Alături de ceilalţi colegi ai şcolii de artă a realizat calendarul Clubului Rotary pe anul 2015 şi a obţinut diploma pentru talent în arte plastice. Prima expoziţie personală a realizat-o la 12 ani la Şcoala „Nicolae Labiş“ din capitală, la sugestia doamnei dirigintă Mirela Georgescu, unde actualmente este elevă în clasa a VII-a.

2

Drumul pe care l-a ales Agata este unul ce-i fascinează pe toți iubitorii de artă și de frumos. În vederea realizării compozițiilor plastice, am îndrumat-o să extragă frumusețea obiectelor reale, să o descopere și să o pună în practică descifrând-o, din aproape în aproape, prin studiu.
Stăpânind foarte bine elementele de limbaj plastic, dar și mijloacele de expresie plastică, eleva a început astfel să caute forma plastică prin care să-și concretizeze nemijlocit sentimentele și gândurile. În tablourile sale inspirate din natură se observă cum a scormonit structurile, sensurile, calitățile expresive ale acesteia, dar este evidentă și o sensibilitate interioară proprie, ce însuflețește fiecare element al compoziției printr-o cromatică foarte caldă, în care culorile se întrepătrund cu grație și se susțin reciproc.
În creațiile sale își propune să sugereze obiectiv relieful, densitatea, proporțiile, adâncimea și să surprindă spațialitatea prin intermediul tehnicii de modelare a culorilor.

AURELIA DRĂCȘANU
Profesor de Educație plastică

1
3

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 71 – BUCUREȘTI

Școala Gimnazială nr 71 este o instituție educațională cu un vechi trecut, palmares didactic, parte …

STANCU ANDRA GEORGIANA „Pasiunea mea este să joc teatru”

S-a născut la data de 24.06.2005 în Bucureşti şi este elevă în clasa a VIII-a …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: