ACASĂ / ARTICOLE / LA ÎNCEPUT DE DRUM - ȘCOALA AZI / MARIA ALEXANDRA MĂRCUȚĂ ȘI FRUMOASA EI POVESTE

MARIA ALEXANDRA MĂRCUȚĂ ȘI FRUMOASA EI POVESTE

MARIA ALEXANDRA MĂRCUȚĂ
ȘI FRUMOASA EI POVESTE

Maria Alexandra Mărcuță s-a născut la data de 06.07.2004 în București și este elevă în clasa a-VII-a la Școala Gimnaziala nr.7, unde a primit diplome de merit la concursurile LuminaMath și SMART Euclid. Pe lângă școală și teme, ca toți copiii de vârsta ei, Maria are multe activități extra-școlare. A activat în cadrul Clubului Copiilor Sector 1, București la: cercul de cultură civică, cercul de muzică – chitară și canto, acum continuă cursurile de canto în particular, a făcut dansuri din categoria street dance, a practicat volei în cadrul clubului sportiv CSȘ 5, unde a participat la mai multe turnee şi, de aproape nouă ani, activează în cadrul cercului de teatru, Trupa de Teatru „Joc- performanță” sub calda şi atenta îndrumare a doamnei prof.
Magdalena Băcescu. A adunat multe premii la festivaluri, concursuri și diverse manifestări artistice, din care amintim numai câteva: faza a doua de selecție la NEXT STAR, locul II la Concursul Național de tinere talente ALLEGRIA, Cupa Toamnei-Nostalgii de toamnă, secțiunea teatru și poezie, Cupa Primaverii secțiunea teatru – locul II, Concursul Municipal Micul Marele Actor – locul II, premiul de interpretareactorie la Festivalul Național al Teatrelor de Revistă pentru Copii, ediția XX Jubiliară și locul II cu Trupa de Teatru „Joc”. În luna mai 2017 a participat la Concursul Național de Teatru „Marin Sorescu” – Craiova, unde, împreună cu colegii ei de trupă, a obținut locul I. A publicat primele creații, alături de alți elevi, în volumul Emoție de vers (Satu Mare, 2014), apoi, în 2016, a publicat poezii și proză scurtă în volumul Antologia Fără Titlu, (București).
Are două poezii publicate în Revista internațională CERVANTES dedicate regretatului scriitor Mihail Grămescu, imediat după plecarea acestuia dintre noi, în anul 2014, și altele în Revista Vocativ. A participat la Radio Shalom în emisiunea Portret de autor „Mihail Grămescu” și a fost prezentă în emisiunea Umblă vorba de la TVH, alături de colegii ei de trupă.
Pe 21 decembrie 2017 a jucat la Teatrul Elisabeta în spectacolul „O poveste Alan-dala” unde a avut un real succes. A fost împreună cu colegii de la Trupa de Teatru „Joc” la Roma, unde au fost invitați să joace același spectacol în cadrul Cenaclului din capitala Italiei susținut cu ocazia celei de-a III-a ediții a Zilei Culturii Române și Omagiu lui MIHAI EMINESCU.
Și frumoasa poveste a Mariei Alexandra Mărcuță nu se va opri aici cu siguranță. Eu îi doresc mult succes și sunt sigură că va avea un viitor frumos! Urmează-ți visele, draga mea și ai încredere în tine!

Prof. MAGDA BĂCESCU

 

MAREA ALBASTRĂ
Ah, tu, mare albastră,
Tu, mare plină cu comori
Așa puternică precum pasărea măiastră
Puterile tale îmi dau fiori

Tu, mare cu mici scoici pe fundul apei,
Tu, mare cu specii de pești colorate
Cu valurile tale înspumate…
Toate astea mare sunt de mult uitate.

IUBIRE DE COPII
O iubire de copii
La care am ținut nespus.
Ne iubeam mult, mai știi?
Acum îți simt dorul și totul e distrus.

Ai plecat și ai luat cu tine chiar tot
Amintirile, iubirea, fericirea din mine…
Ai apărut când viața a luat o întorsătură
ciudată
Și brusc a devenit așa colorată.

Când eram fericită și simțeam că nu-mi
mai trebuie nimic
Ai plecat și-ai lăsat un mic plic în care
Spuneai: „Indeferent cât sunt de departe
Ține minte, nimic nu ne desparte”

Și mi-e dor, îmi e dor de tot ce a fost
Îmi e dor de noi…
Îmi e dor de multe ploi
Dar mai dor îmi e de ochii tăi.

Îmi e dor de verile târzii
De când îmi spuneai te iubesc, mai știi?
Când în brațe mă strângeai
Și-mi promiteai, și mă iubeai.

DOR
Ce farmec ar mai avea viitorul
Dacă am știi ce ne asteptă?
Rămâi mereu cu dorul
Și urăști ce te-a iubit odată

Te-am primit în viața mea
Crezând că nu o să mai pleci
Și acum sunt singură și tristă
Am ajuns deodată reci.

Mai ții mine când plângeai?
Cu lacrimi în ochi iertare cereai
Nici nu știu ce să mai cred,
Mă sufoc plângând, și-am să te iert.

UN TRANDAFIR
Cândva mi-ai dat un trandafir,
Era roșu ca focul ce mistuie iubiri
Într-o seară cu cer purpuriu…
L-ai dat și altei fete, credeai că nu știu?

Țin minte că l-am mirosit
Și ca într-o vrajă m-a ademenit
Era trandafirul dragostei, cumva, otrăvit
Ce m-a făcut să te iubesc, la nesfârșit.

TABLOU DE TOAMNĂ
Dimineaţa m-a trezit
Un zgomot neliniștit.
M-am uitat pe fereastră
Și-am văzut toamna maiestoasă.
Frunzele dansau, copacii se aranjau,
Trandafirii îmbujorați erau foarte
entuziasmați,
Că-n grădina noastră, frumoasă
A poposit toamna grațioasă
Cu-o paletă de culori, oferită tuturor.
Copacului i-a dat galben și portocaliu,
maro și arămiu.
Strugurele aurit, fericit de ce-a primit,
Merele s-au rușinat și roșii s-au facut
îndat.
Încântați de ce-au primit,
La un bal multicolor,
Toamnei i-au mulțumit în cor.

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 71 – BUCUREȘTI

Școala Gimnazială nr 71 este o instituție educațională cu un vechi trecut, palmares didactic, parte …

STANCU ANDRA GEORGIANA „Pasiunea mea este să joc teatru”

S-a născut la data de 24.06.2005 în Bucureşti şi este elevă în clasa a VIII-a …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: