ACASĂ / ARTICOLE / ARTE VIZUALE / Maria Lungu

Maria Lungu

o inimă curată care
iubește frumosul;
la rândul său este
iubită de artă

Pictura doamnei Mariana Lungu din Fălticeni este rezultatul unei mâini cromatice care ascultă de inteligență, inimă și minunăția sufletului. Pentru Mariana Lungu arta plastică este o energie pozitivă care propulsează atât pe artist cât și publicul iubitor de artă și de frumos în centrul ființei noastre interioare, într-o realitate cromatică binefăcătoare. Peisajele realizate au în vedere dimensiunea mentală a înțelegerii realului, reflex al contemplației, cu un colorit bine pus în valoare.

Interesată în a pătrunde înțelesul profund al lucrurilor în termenii desenului și picturalității, Mariana Lungu a găsit resursele creației artistice surprinzând privitorul, iubitor al artei sale plastice, prin abilitatea cu care relaționează cu natura înconjurătoare, peisaje, flori, case, cu efuziunile emoționale și senzoriale, născute în intimitatea sufletească, în trăirile creației ei. Casele bătrânești ca mod statornic de viețuire în satele noastre după obiceiul străvechi de a construi al strămoșilor noștri sunt imortalizate în diferite ipostaze cu specificul lor local ori zonal. Dragostea de artă manifestată de către Mariana Lungu, prin peisajele autentice românești și casele vechi vor rămâne pentru cei ce vor veni după noi, cu o amprentă inconfundabilă și credință, că peste trecutul poporului nostru nu se va pune niciodată rugina uitării. Pentru Mariana Lungu, frumusețea estetică este unică, într-o perfectă însușire artistică și al sensului real al “lucrului bine făcut”. Dialogul cu natura rămâne pentru Mariana Lungu o frumoasă experiență, a profesiunii de credință între om, spațiul înconjurător și divinitate. Pentru doamna Mariana Lungu – inimă curată care iubește frumosul – pictura este modul personal de a se afirma, rațiunea de a exista în această lume, o invitație, să fim părtași, să o cunoaștem.

 

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Jan Leaua

Motto: Arta adună și unește oameni. – născut la 06.12.1968 în comuna Puiesti, județul Buzău …

Elena Morozan

Importantă personalitate artistică, a frumosului comportament, a bunului simț, a veseliei și a artei plastice …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: