ACASĂ / ARTICOLE / ARTE VIZUALE / Marian Aciobăniței

Marian Aciobăniței

Moto: Sculptura semnată Marian Aciobăniței reprezintă un proces artistic conștient pus în valoare plastică prin gestul său de a lucra volumetric.

Scuptorul Marian Aciobăniţei, prin arta sa volumetrică cucereşte privitorul îndemnându-l sa descopere cu bucurie şi înţelegere artistică, clipa magică necesară scoaterii noastre din cenuşiul cotidian.

Marian Aciobăniței pune în funcțiune o serie de mecanisme proprii actului creativ precum: talent, dăruire, astfel încât iubitorii de artă și frumuseți vor constata că artistul, din abstract, prin modelare liberă, vibrantă, reușește în a ridica adevărul plastic dezvăluind frumuseți de neînchipuit lumii în care trăim.

Ca un adevărat cercetător plastic, artistul poate fi asemuit cu un alchimist artistic alambicat care gândește continuu și neobosit cu acea substanță a jăraticului imaginativ și al vieții, care lasă în urmă forța nimicitoare a flăcării, păstrând doar fierbințeala tăciunelui ce încălzește fără să ardă, prepară și topește substanța gândului în desăvârșirea ei finală.

Publicat în revista Independența Română – Independența prin Cultură – revistă cu conținut istoric, literar și artistic, de atitudine moderată, fondată de către Fundația literar -istorică Stoika, educatul public cititor și iubitor de noutăți va aprecia la superlativ opera volumetrică semnată Marian Aciobăniței.

Privite cu atenție și întoarse pe toate fețele lucrările sale par a fi inspirate sub semnul divinității și al trăirilor sufletești care dau spiritului celor ce le văd emoții binefăcătoare și de apreciere. Arta sa sculpturală este o înfruntare permanentă cu sine, cu obiectul pe care vrea să-l creeze.

Produsul reprezintă idealul plastic spre care privește; drept simbol generic al oricărei creații; lucrările realizate seplaseazăîntr-ozonăapercepțieisaleneîmblânzite, potrivit profilului artistic al personalității sale.

Pictor Cojocaru Vergil-Cover

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Eva Margareta Apahidean

Motto-cugetare: Fiecare artist plastic trăiește o rezonanță în fața unui tipar imprimat în subconștientul său, …

Ana Rusu

Motto-cugetare: Nu numai pentru artiști arta este izvorul fericirii. Talentata artistă plastică Ana Rusu se …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: