ACASĂ / ARTICOLE / ARTE VIZUALE / Marin Mihai Năsturaș

Marin Mihai Năsturaș

Pe artistul plastic Marin Mihai Năsturaș, îl cunosc de mai multă vreme. Este omul “bun la toate” și un prieten loial, cum rar se mai poate întâlni în zilele noastre. Este omul potrivit, întotdeauna, la locul potrivit. Pot să afirm, fără a avea nimeni curajul în a mă contrazice, că de când am intrat în “stupul” artiștilor plastici intitulat Asociația Artiștilor Plastici – București, domnul Marin Mihai Năsturaș, este cel ce pune în evidență pe simezele expozițiilor, creațiile colegilor artiștilor plastici, adevărați faguri de miere prea curată a minții lor creatoare de artă și frumuseți. Apreciez Asociația Artiștilor plastici din București pentru solidaritatea de breaslă artistică care îi caracterizează. Stupul are “rege” pe post de “regină”, pe domnul Nicolae Dumitru Chilia, talentat și serios artist plastic. Înconjurat de un asemenea grup artistic neobosit creator s-a reușit ca activitatea Asociației Artiștilor Plastici – București, să își mențină continuu activitatea. În egală măsură doamna Anton Cristiana, vicepreședinte a AAP – București nu este mai puțin talentată și activă pe plan artistic și organizatoric. Scriind despre Cristiana Anton și Dumitru Nicolae Chilia nu înseamnă să-i micșorez meritele artistului plastic Mihai Marin Năsturaș. Indiferent unde și cine organizează expoziții, domnul Năsturaș este întotdeauna mâna, creierul și reușita. Este tipul de coleg căruia nu-i va părea niciodată rău, că a făcut și că va face bine și pentru alții. Ca artist plastic se manifestă cu deosebit și original talent în toate ramurile picturale: portrete, peisaje, flori, compoziții imaginare și după natură. În icoanele realizate de domnia sa se vede zugrăvit cromatic interiorul sufletesc al personajelor religioase și nu doar un chip uman exterior, și nu doar un simplu portret care ar putea fi nesemnificativ. Finețea desenului este pe măsura bunei credințe, iar realizarea finală este perfectă. Contrazicându-l pe Shakespeare, care susține că “buna credință scuză o realizare imperfectă” domnul Mihai Marin Năsturaș, rămâne un personaj, cu atât mai important, cu cât lucrările sale ating perfecțiunea. Artistul plastic, prieten și om cu caracter deosebit, este tipul de om care nu se laudă pentru a-și arăta meritele, așa cum se comportă o mulțime, mai puțin dotați, cu realizări imperfecte. Marin Mihai Năsturaș, nu știe probabil, că negarea propriei înzestrări e întotdeauna o garanție a talentului. N.B. Dacă fraga crește și sub urzică, nici chiar virtutea însăși nu se poate feri de defăimare.

P.S. Am scris cele de mai sus referitor la Mihai Marin Năsturaș, colegul subsemnatului, membru și al Ligii Navale Române, care activează ca artist plastic în gruparea artistică Flotila Artistică Albastră afiliată L.N.R – București, în atenția “cârcotașilor” care au mai tot timpul atitudini denigratoare.

Mulțumesc dragă Mihai, că exiști!

Prof. Cojocaru Vergil-Cover-membru UZPR, UAPR București

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Paula Zamfir Bilciu

În creează, așterne multiple mediulartista teme cromatic liniștit și plastică subiecte alpe satului pânză, Paula …

Silvia Goga

Nostalgii ancestrale – dialoguri estetice între abstract și figurativ Istoria artelor abundă de exemple de …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: