ACASĂ / ARTICOLE / ARTE VIZUALE / Marina Zancu (Rusu)

Marina Zancu (Rusu)

O artistă plastică a zilelor noastre care mi-a răscolit fantasmele cuprinse în basmele copilăriei, prin puritatea culorilor, desenului și compoziției plastice.

Pictura sa aparținând unei artiste plastice autodidacte, înseamnă libertatea de a gândi și transpune sentimentele slobode în marea cinste și în lumina sfi nțită a unui paradis ideal. Pasiunea sa de a picta, trădează un frumos entuziasm artistic cu înalte calități de iubire cromatică, de frumos și de ceea ce creează. Culoarea tablourilor realizate de Marina Zancu, vibrează într-o scânteietoare vervă, de bucuria stăpânirii de sine în focul luptei de inteligență artistică și iuțeala aprecierii minții pe care arta le pune la încercare, în fi ecare clipă, la fi ecare lucrare.

Prin culoare, compoziție și desen, artista Marina Zancu își descoperă sufl etul, înfățișându-l pe pânză; elementele vizibile sunt ca urmare a unei atente observații a naturii și a omului, întruchipare a manifestării bunului simț, demn echivalent al fi lozofi ei artistice cu care este înzestrat fi ecare semen al nostru. Tablourile semnate de domnia sa au o tentă de basm autentic, o expresivitate plastică vibrantă, de un benefi c cald uman; tablourile și artista au darul de a citi plastic, limpede și adânc în sufl etul admiratorilor iubitori de artă și frumuseți.

 

Pentru cei ce vor să calce pe potecile întortochiate și frumoase ale artei plastice, picturile semnate Marina Zancu (Rusu) constituie un puternic factor încurajator de educație artistică și de civilizație plastică. Indiferent de maniera în care se exprimă, cromatic, compozițional și desen, descoperim repere spirituale ce ne ajută în căutarea noastră de a înțelege ce se petrece cu noi.

Pictor prof. Cojocaru Vergil-Cover

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Paula Zamfir Bilciu

În creează, așterne multiple mediulartista teme cromatic liniștit și plastică subiecte alpe satului pânză, Paula …

Silvia Goga

Nostalgii ancestrale – dialoguri estetice între abstract și figurativ Istoria artelor abundă de exemple de …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: