ACASĂ / ARTICOLE / ÎN GRADINA LUI ACADEMOS / Michaela Draga Iatan

Michaela Draga Iatan

Michaela Draga Iatan, în dublă calitate de arhitect și artist plastic visual, stăpânește la superlativ expresia plastică, care răspunde în totalitate, cromatic, desen, compoziție numai semnificațiilor pentru care a fost gândită.

Sunt coleg cu domnia sa la Liga Navală Română–Filiala București, loc unde artista Michaela Draga Iatan, în ședințele cu membrii, este foarte bine documentată susține și rezolvă probleme și idei de domenii felurite, politic, științific și artistic. Michaela Draga Iatan prin cultura complexă pe care o deține, are capacitatea să se facă înțeleasă de către toți interlocutorii. Se oprește asupra esențelor printr-o limpede exprimare, așa cum reușește și prin picturile și desenele ei. Lucrările sale plastice cu peisaje, portrete, scene istorice, flori sunt elemente cromatice, compozițional și desen, ce vin din exterior prin simțurile artistice în urma unei căutări interioare și ca rezultat al unei experiențe de viață. La sediul LNR – Filiala București se află expus un tablou cu flori și o fereastră prin care un chip frumos de copil, din afară privește prin geam înăuntru. Se citește admirativ starea sufletească pe care omul o dezvoltă în sine printr-o sensibilă trăire prin care chipul de copil își continuă viața . Am vizitat multe expoziții, personale și de grup, unde arta plastică expusă de artista plastică arhitect Michaela Draga Iatan a fascinat inteligența publicului admirator și iubitor de artă și frumos. Într-o expoziție intitulată “Aurul cald” deschisă la sediul Uniunii Arhitecților din Strada Louis Calderon – București, unde subsemnatul am fost inițiator la vernisaj, am reliefat lucrurile simțite de artista plastică spre zona ideilor, spre adâncile izvoare ale culturii românești precum și asupra unor personalități istorice importante. Arhitect Michaela Draga Iatan artist plastic, are forța vizionară atât verbală cât și cromatică de a transforma imaginile reale sau compoziționale în frumoase reprezentări plastice. Prin expoziții și lucrări plastice Michaela Draga Iatan ilustrează artistic tipul de sinteză cromatic și compozițional, reușind săși împlinească vocația cu care a fost dăruită de către Creator desăvârșindu-se prin studiile pentru însușirea profesiei. Când stai la taifas artistic cu Michaela Draga Iatan, arta sa te determină să trăiești clipe de neuitat, în care exercițiul privirii devine un fenomen artistic de înaltă calitate, un festival artistic memorabil. Dumnezeu răsplătește într-o nesfârșită splendoare pe cei ce în munca lor lasă “dovezi” nemuritoare. Michaela Iatan trăiește dorul iubirii pentru artă, cunoaștere și respectul pentru oameni.

Prof. Cojocaru Vergil-Cover-membru UZPR, UAPR București

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Ghițeanu Ecaterina (Nineta)

Motto: Cuvintele rămân pentru totdeauna mai ales când se adresează între doi Oameni. Când discuți …

Prini Adelmo

Artistul plastic Prini Adelmo, al cărui talent se desfășoară continuu și în cote din ce …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: