ACASĂ / ARTICOLE / ARTE VIZUALE / MIHAI CĂTRUNĂ – pictor, grafician, ilustrator

MIHAI CĂTRUNĂ – pictor, grafician, ilustrator

MIHAI CĂTRUNĂ
– pictor, grafician, ilustrator –

 

Mihai Catruna
 

Data şi locul naşterii: 20 ianuarie 1962, Siliştea – Teleorman.
Studii: Absolvent al Liceului de Mecanică Fină din Alexandria – 1981 Absolvent al Universităţii Tehnice din Bucureşti – 1987. Curs de Management şi Marketing la ICI Bucureşti – 1999. Curs de Web Design şi Creativitate – 2003.

 

EXPOZIŢII PERSONALE ŞI DE GRUP

1987-1990 – Expoziţii comune în Alexandria şi Zimnicea Expoziţii de grafică şi pictură
1992 – expoziţie de grafică umoristică şi caricatură – Alexandria, Roşiori de Vede şi Zimnicea, organizator şi participant.
2009-expoziţii şi saloane de artă comune şi tematice:
Participări la diverse saloane de pictură şi grafică. Amintim: Salonul de primavară, de marină, de toamnă şi de iarnă (pictură); salonul de artă „in memoriam pictor Dan Segărceanu“ (grafică şi pictură); cel dedicat operei lui Eugen Ionesco – de la rinocerism la neo cripto rinocerim; expo la Slatina şi Bucureşti – cu pictură şi grafică / afiş, “Recviem pentru un Crăciun Însângerat” dedicat eroilor revoluţiei române – pictură şi grafică afiş; “Simfonia culorilor” – dedicat operei lui George Enescu-pictură.
2010-expoziţii comune şi personale: De artă la CCA, Salonul de primăvară al Asociaţiei Artiştilor Plastici, de marină
2010 – august – Bucureşti – CCA; expoziţie personală la TURNUL ARTELOR – Braşov – emisiune radio de artă.
Selectat între pictorii europeni la salonul de artă modernă la Bruxelles – 2010, l’Europe Fantastique, Surréaliste et Apocalyptique – Musee d’Art Fantastique. În final, clasat pe locul 3 în topul preferinţelor publicului.
2011- expoziţii personale la Braşov – centrul cultural Reduta-, Bucureşti, în diferite săli şi galerii şi expoziţii comune. Selectat în albumul internaţional „Contemporary Artists“, între alţi 300 de artişti din peste 50 de ţări – editat la New York.
2012 – expoziţii comune în Bucureşti şi la saloanele Eminescu, la sala Brâncuşi la Parlament.
Premiat cu medalia “Teiul de Aur” pentru grafica Eminescu, în iunie la Botoşani.
Premiul 2 la Salonul de Artă Marină – Bucureşti, 2012.

Emisiuni TV-la TVRM
2009 – emisiune de artă şi poezie Cătrună Mihai – pictură şi Geo Călugăru – poezie
2010 – emisiune de artă şi poezie Cătrună Mihai – grafică şi Viorela Codreanu – poezie
2010 – emisiune de artă şi poezie Cătrună Mihai – grafică şi Floarea Cărbune – poezie şi artă literară

ALTE ACTIVITĂŢI
Ilustraţie de carte şi coperte pentru scriitori de romane şi poeţi.
Ilustrator a peste 35 de cărţi în ţară şi a enciclopediilor poeţilor contemporani.
Ilustraţie de carte pentru copii. Grafică comercială şi de advertising: pliante, broşuri, cataloage, firme, logouri, sigle, diplome, etc. Realizarea afişelor, invitaţiilor şi diplomelor de profil pentru diverse acţiuni culturale în ţară şi Bucureşti. Pirogravură, desen în creion.

Atracția infinitului, ulei pe pânză, 100x70cm

Jertfa zidurilor, ulei pe pânză, 100x70cm

Eminescu și Carmen Silva, admirație

Adrian Păunescu, surâs pentru eternitate

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Paula Zamfir Bilciu

În creează, așterne multiple mediulartista teme cromatic liniștit și plastică subiecte alpe satului pânză, Paula …

Silvia Goga

Nostalgii ancestrale – dialoguri estetice între abstract și figurativ Istoria artelor abundă de exemple de …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: