ACASĂ / ARTICOLE / EVENIMENTE / MOMENT OMAGIAL SPIRU HARET

MOMENT OMAGIAL SPIRU HARET

MOMENT OMAGIAL SPIRU HARET

 

2

Fundaţia Literar-Istorică „STOIKA” a organizat pe data de 18.02.2016, în sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Spiru Haret”, un complex program de omagiere a patronului spiritual al acestei prestigioase unităţi de învăţământ.
Moderatorul acestei manifestări, domnul Florian Laurenţiu Stoica a prezentat obiectivele Fundaţiei al cărei preşedinte este, a experienţelor asemănătoare de la alte evenimente care au fost organizate în mediul şcolar ori academic.
În continuare, a făcut o scurtă sinteză a ultimelor apariţii de carte din cadrul Editurii LAURENT, patronată de Fundaţie. A prezentat pe larg revista „Independenţa Română – Independenţa prin cultură”, cu răspândire naţională.
Momentul principal l-a constituit prezentarea personalităţii polivalente a omului de ştiinţă Spiru Haret, documentar expus de doamna Rodica Subţirelu, membră a Uniunii Ziariştilor Profeşionişti din România şi redactor-şef al revistei „Cronica Timpului”.
Doamna profesor Floarea Necşoiu a detaliat unele din realizările savantului Spiru Haret, cu trimiteri spre procesul de pregătire şi educaţie din prezent.

1

Doamna Doina Bârcă, secretar literar al Fundaţiei Literar-Istorice „STOIKA”, a punctat o serie de manifestări culturale unde este etalat spiritul creator al tinerei generaţii. Domnul George Canache, membru al Uniunii Cineaştilor din România şi scriitor, a selectat din vasta activitate a omului de ştiinţă Spiru Haret unele din preocupările acestuia care sunt mai puţin cunoscute.
Momentul artistic a fost susţinut de doamna Doina Ghiţescu, actriţă în cadrul Ansamblului „Ciocârlia” a Ministerului de Interne.
În final, din partea Fundaţiei Literar- Istorice „STOIKA” au fost oferite elevilor prezenţi mai multe numere ale revistei „Independenţa Română – Independenţa prin cultură”.
Elevii au manifestat interes pentru tot ce s-a prezentat, fiind foarte atenţi, dar şi interactivi.
Din păcate, din partea Colegiului nu au onorat, măcar cu prezenţa, cineva din conducere ori vreun cadru didactic, deşi această manifestare a fost programată cu mai bine de două săptămâni în urmă, data şi ora fiind confirmate de directorul unităţii de învăţământ.

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

EVENIMENTE

Stimată Redacție, Mă numesc Ioan Găbudean, sunt profesor pensionar şi poet din Târgu-Mures, membru al …

Relaxare cu iz tomnatic de sărbătoare

Fiindcă se știe că la noi la români predomină proverbele, iată unul adecvat la subiectul …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: