Museum of Senses

Despre Museum of Senses Ideea muzeului a luat naștere din dorința de a crea o experiență complet captivantă și interactivă, care explorează modul în care percepem lumea. După succesul acestui concept avut în capitala Cehiei, Praga, creatorii acestui proiect s-au gândit să îl aducă și la Bucuresti, înaintea altor capitale europene pe care le-au avut în plan, astfel în Decembrie 2017 a fost deschis un muzeu cu un concept unic în România: Museum of Senses. Ideea acestui muzeu a pornit din dorința de a crea un spațiu potrivit atât pentru copii cât și pentru adulți. Acesta este un muzeu al iluziilor în care simțurile vor fi stimulate pentru a trezi imaginația și a sfida percepția, publicul având toate pârghiile necesare pentru a face noi descoperiri despre percepție, echilibru, atingere, miros, creierul uman și știință.

Descoperă conceptul

Muzeul este structurat în 11 încăperi cu tematici diferite și conține peste 30 de exponate integrate în zone distincte și camere care oferă o experiență senzorială spectaculoasă (cum ar fi Labirintul cu Oglinzi, Camera Infinită, Camera Inversă sau Camera lui Ames). Astfel, vizitele copiilor dar și ale adulților devin atât distractive, cât și educative. Încă de la început Museum of Senses și-a propus să fie un centru de divertisment, un obiectiv turistic important, atât pentru vizitatorii români cât și pentru cei străini. Este practic o alternativă la soluțiile convenționale de distracție pentru orice vârstă. Copiii, adolescenții și adulții sunt atrași de astfel de provocări și în același timp au parte de o experiență educativă care îi stimulează în mod natural.

O plimbare la Museum of Senses

În aceste vremuri dificile, echipa Museum of Senses, oferă și asigură o experiență excepțională pentru fiecare vizitator îndeplinind toate măsurile de siguranță și permite în continuare vizitatorilor să exploreze și să nu piardă niciodată simțul distracției și al educației. Cele mai importante simțuri sunt supuse testelor pe tot parcursul călătoriei. Văzul, auzul, mirosul, echilibrul și simțul tactil sunt stimulate și puse la îndoială prin iluzii optice, forța gravitației, forme și mărimi, culoare, lumină. Surprinzător pentru adulți și fascinant pentru copii, care sunt foarte receptivi la a învăța lucruri noi prin joc și experiment, Museum of Senses a devenit imediat o destinație atractivă pentru un public divers. Zonele și sălile de expoziție sunt transformate în spații în care vizitatorii sunt inspirați să observe, să reflecteze și să interacționeze în mod activ cu toate exponatele. Experiența de bază a celor patru zone este completată de magazinul muzeului, zona joacă și o sală pentru petreceri evenimente/ aniversări. Vizitat până în prezent de peste 200.000 de oameni, Museum of Senses propune un divertisment de calitate vizitatorilor de toate vârstele cât și partenerilor noștri. Unele dintre brandurile globale au ales locația Museum of Senses ca loc pentru lansarea de noi produse și campanii de branding. De asemenea a fost dezvoltat un parteneriat solid și cu multe școli din București și din țară care au apreciat segmentul educațional al muzeului ce îi determină pe elevi să învețe întrun mod unic și distractiv Conform celui mai important site web de călătorie socială, Trip Advisor, Museum of Senses este situat pe locul 5 top muzee din București și locul 9 celor mai importante activități pe care le poți face în capitala României. Echipa muzeului se concentrează pe experiența vizitatorilor, iar efortul lor a fost răsplătit cu premiul Travelers’ Choice® Awards 2020. de la cea mai mare platformă de călătorii din lume, TripAdvisor. Câștigătorii sunt calculați pe baza calității și cantității a milioane de recenzii, opinii și evaluări colectate pe Tripadvisor în 2019, înainte de pandemie. Muzeul are o locație atipică, fiind situați la etajul 1 în incinta centrului comercial AFI Cotroceni cu o suprafață de aproximativ 500 de m2. Turul muzeului durează aproximativ 40 de minute iar vizitatorii sunt întâmpinați de către ghizii noștri pentru a le oferi mai multe explicații și informații despre exponatele noastre, cât și pentru ai ajuta cu imortalizarea momentelor petrecute în locația noastră. Peste 55% dintre vizitatorii noștri sunt adulți cu vârste cuprinse între 18 si 40 de ani restul fiind reprezentați de publicul mai tânăr, copii și adolescenți. De asemnea ponderea famiilor este destul de crescută ajungând să fie o atracție pentru petrecerea timpul liber pentru acest public.

Gina Schmitzer

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Muzeul „CRAMA 1777”

Aflat pe „Drumul Vinului”, în satul Valea Nicovani, pe dealurile cu podgorii din Valea Călugărească, …

Muzeul „Nicolae Iorga”-Vălenii de munte

Avem posibilitatea să cunoaștem mari perso- nalități ale culturii și științei românești prin intermediul muzeelor …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: