ACASĂ / ARTICOLE / ARTE VIZUALE / Neagu Manolache

Neagu Manolache

Expresivitate, armonie, iubire și speranță în tablourile pictorului.

Din ziua de când a intrat pe drumurile întortocheate ale artelor plastice pictura lui Neagu Manolache reprezintă o nouă dimensiune oferită picturii prin peisaje, portrete și expresii ale unei lumi dominate de om, natură, hazarde, pitoresc. Tablourile reprezintă speranță, iubire, necesitatea ocrotirii naturii în care omul trăiește, pentru o lume mai bună. Aceste idei pentru rândurile de față au venit după ce am văzut, examinat, contemplat tablourile pictorului menționat. Tablourile sale reprezină prezentul ca pe un viitor fermecat, ca un cântec de iubire într-o simfonie cromatică plăcută ochiului.

Densitatea culorilor dezvoltă o energie interioară privitorului, benefi că, care te face să rămâi mult timp, în fața fi ecărei creații și are darul de a te strămuta în momentul privirii fi ecărui tablou în parte sau în ansamblu, într-o lume a universului uman, românesc, unde natura și omul sunt prezentate în armonie, îndemnând la iubire pentru aceasta sau pentru semeni. Combinarea de culori și viziunea artistului sunt dominate de frenezia lucrului în cadrul naturii, de surprindere a luminii și a mișcării personajelor.

Pământul, cerul, natura, omul, animalele, poveștile se îmbrățișează în bucurie și reprezintă tot ce simte artistul în momentul impactului cu realitatea întâlnită, ridicată la rangul esențialului, bucuriei de a trăi. Tablouri cum sunt: Lacul Iezer, Retezat, Toamna în pădure, În valea Almașului, Flori de câmp, Valea Zmeilor, Gâlgău, Peisaj cu nori de furtună, Iarna sunt realiste sau imaginare expuse pe pânză sau carton prin contemplarea realizată în ipostaze diferite.

Nud, sau reprezentări cum sunt: Lectură cu ceas și trandafi ri, Spațiul Uman-crerație, În Ploaie, Zorii zilei, La Marea Roșie, Relaxare, Mama, Portret sunt tablouri care te îndeamnă la transcendență, la rolul omului în natură, societate. Toate aceste realizări, cu o cromatică expresivă, dau privitorului entuziasm, dragoste de viață. Dimensiunea umană este surprinsă cu o expresivitate deosebită, care te îndeamnă la transcendență, la rolul omului, reprezentat prin fl orile, peisajele, expresivitatea personajelor, compozițiile imaginare, abstractul din picturile lui Neagu Manolache transmit privitorului o energie pozitivă, determinată de paleta de culori utilizată.

Pictor prof. Cojocaru Vergil-Cover

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Lia Aciobăniței

Motto: Familia de artiști plastici Aciobăniței iubește timpul și lumea în care trăim, arătând prin …

Aneta Beatrice Filip

Motto: O femeie frumoasă, talentată și inteligentă, adevărat spațiu uman privilegiat, care înzestrată cu farmec …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: