ACASĂ / ARTICOLE / LUMEA DE AZI / O GROZĂVIE !

O GROZĂVIE !

O GROZĂVIE !

Nu. Nu se poate ca așa ceva să existe în realitate, ca unul căruia Dumnezeu îi dă de toate să aștepte ca Dumnezeu să îi bage și în traistă. E un proverb românesc satiric, șugubăț și plin de înțelepciune ca toate proverbele românești, românii fiind un popor inteligent și harnic. L-ați văzut la vot? Toți au dat năvală la urne, ca să-i mustre pe cei care se opun naturii umane, naturii tuturor viețuitoarelor de pe această planetă. Au ieșit din case, au lăsat la o parte odihna lor binemeritată de sfârșit de săptămână, vizitele la rude și la prieteni, ieșirile la iarbă verde, au lăsat de o parte lenea, s-au îmbrăcat frumos, ca de sărbătoare, și au ieșit din casă în perechi, soț – soție, tânăr – bătrân, urât – frumos, sănătos – bolnav, vesel sau mai puțin vesel, zglobiu sau târâș – gropiș ca să voteze.
La secțiile de votare s-au format cozi interminabile. În străinătate, cei patru milioane de emigranți români nu au avut loc și timp să voteze cu toții în cele două zile. S-a cerut suplimentarea timpului în care s-a putut vota, dar din țară, de la Comisia Centrală de Vot nu s-a primit aprobarea necesară.
Lumea era hotărâtă să voteze. Sau nu?
Oamenii voiau din tot sufletul să-și exprime liberi concluzia la care au ajuns ei în urma unei judecăți profunde, după ce au întors pe toate fețele o problemă grea și întortocheată și anume dacă o femeie e femeie sau dacă un bărbat rămâne tot bărbat în democrație și în progres, dacă o familie e formată dintr-un bărbat și o femeie sau poate fi formată și dintr-un bărbat și un bărbat sau dintr-o femeie și o femeie. Sau nu?

Întrebarea, nu râdeți, nu era ușoară. Păi dacă noi schimbăm legile naturale, pământești ale firii, ale existenței și reproducerii speciei prin referendum, animalele și celelalte viețuitoare de pe pământ ce vor face? Ele vor continua să-și perpetueze specia, să procreeze, să se înmulțească în familiile lor animalice, formate dintr-un mascul și o femelă, în vreme ce noi vom dispare ca specie de pe Terra? A, nu, că și familiile gay vor avea dreptul de acum încolo să înfieze copii și să îi crească bine mersi în familiile lor moderne. Să înfieze copiii cui? Cine va mai face copiii în viitor dacă trendul acesta cool al LGBT (Lesbiene, Gay, Bisexuali și Transsexuali) se va generaliza la scară planetară? Vor înfia copii de cimpanzei, de gorile și urangutani sau ce? E clar deci, că întrebarea era grea și cerea multă bătaie de cap. Sau nu?
„Dar, ia stai un pic! Cine a pus întrebarea asta de referendum? De ce a pus-o? În ce scop a pus-o? Ce se ascunde de fapt în spatele ei? Cine și ce interes are să facă referendum pe această tema? Politicienii! Ei, că nu se mai satură de cât fură. Ăia de la guvernare, precis, că ăia le fac și le desfac pe toate. Ăia se îmbogățesc până nu mai pot. Ce dacă ne-au mărit și nouă salariile? Ei și-au mărit și mai mult câștigurile pe spinarea noastră și acum au nevoie de votul nostru ca să-și mărească și mai mult venitul. Nu. Nu mă duc să votez. Mai bine stau acasă. Beau un pahar de bere și mă uit la televizor, că bine le mai zic din vorbă fătucele ălea limbute și feciorii ăia care uită să se bărbierească. Până și ei ziceau mai deunăzi că nu e bine să votezi. Păi, de ce să votezi, că până la urmă tot ce vrea stăpânirea iese. Așa a fost de când e lumea și așa o să fie până la sfârșitul ei. Ie-te-te, să ies eu din casă, să votez ca prostu’ că așa vrea ei. Nu, lasă-i pe ei, să-și spargă capul, cine o vrea, eu nu vreau, n-am chef și nu mă duc. Să aranjeze ei treburile cum e mai bine pentru toți, că de-aia sunt politicieni, în Senat, în Camera deputaților, în Guvern și care pe unde o mai fi”. Cred că ne aflăm aici între două dileme, între lene neimplicare din lipsa dimensiunii sociale și între prostie.
Că întrebarea a fost confuză, că nu a fost clară deloc, cum zic unii, e o prostie. Dacă a fost neclară, ai încercat să te lămurești în vreun fel? Că în spatele întrebării s-ar ascunde altceva, altceva ce nu e deloc a bună, nu se știe ce, dar trebuie să fie ceva de rău, cum zic alții, e tot o prostie.
E ca și cum, în lipsa cunoștințelor tehnice, în loc să tai unul din firele bombei, pe cel roșu sau pe cel verde, știind că ai 50% șanse de scăpare, aștepți să vezi ce se întâmplă când bomba va exploda, sperând într-o minune.
În afară de prostie poate fi și lenea, neimplicarea, așteptând ca altul să rezolve problema în locul tău, altul ca de exemplu „statul, că d-aia e stat”, vorba lui Conu Leonida.
Poporul român, popor vechi, cel mai vechi popor din Europa doarme sub cenușa vremii. Din jarul de dedesubt iese din când în când câte o scânteie, două.
Atunci, poporul român dă semne de viață, că nu s-a stins de tot, iar noi, contemporanii, ne amețim la fumul ideii că flacăra va porni din nou să ardă. Ne putem consola că această lene-neimplicare sau această prostie, această amorțire nu este proprie numai românilor, că ea umblă precum gripa porcină și prin alte părți. Uitați-vă la alte țări mai cucuiate și cruciți-vă atâta vreme cât mai aveți voie să vă cruciți și să nu fiți acuzați că îi jigniți pe alții a căror religie interzice semnul crucii.
Ne putem consola sau nu?
Și, totuși, de ce încrâncenarea aceasta acerbă împotriva familiei firești, naturale, bărbat-femeie, în favoarea nonsensului natural-fiziologic reprezentat de uniunea bărbat-bărbat sau femeie-femeie? Aici nu mai este vorba nici de globalizare, nici de neocolonialism. E vorba de un atac agresiv, coordonat și dirijat împotriva condiției umane. Poveștile copiilor se schimbă, Albă ca Zăpada nu se va mai îndrăgosti musai de Făt – Frumos, ea se va putea îndrăgosti acum și de una dintre surorile ei vitrege sau de vreuna dintre vecinele sale, de Cenușăreasa pasămite. Prințul, la rândul său, se va putea îndrăgosti și de Statu Palmă-Barbă-Cot și de Zmeu, ori de unul dintre cei Șapte Pitici, că fiind șapte, unul rămâne pe dinafară.
De ce?
Ori e una, ori e alta.
Ori e vorba de o politică revoluționară menită să dezamorseze bomba demografică ce ticăie și amenință omenirea cu sufocarea, dar în acest caz de ce se promovează politica respectivă tocmai în țările dezvoltate, unde populația și așa este în scădere, și nu în țările sărace, unde fitilul bombei demografice arde cu repeziciune?
Ori ne aflăm în fața unei evoluții epocale în istoria umanității, epoca de întâlnire a rasei umane cu o rasă extraterestră formată din hermafrodiți care se înmulțesc controlat și planificat prin metode de laborator, iar noi, înapoiații de pe Pământ, trebuie să ne obișnuim cu ideea.
O grozăvenie, veți spune, și într-un caz și în celălalt.
Așa este. O grozăvenie. De acord cu dumneavoastră, o grozăvenie, iar noi suntem martorii conștienți sau mai degrabă inconștienți ai unei mari grozăvenii. Nu credeți?
Uitați-vă la rezultatul votului din 6-7 octombrie 2018.

OVIDIU M. CUREA

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Fenomenul globalizării

O incursiune în istoria umanității Globalizarea nu are o definiție universal acceptată deoarece dinamica acetui …

Pensiile speciale – Scurte adnotări

Luată prin surprindere de o lege trecută prin parlament pe repede înainte, privind pensiile speciale, …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: