ACASĂ / ARTICOLE / O reuniune de suflet

O reuniune de suflet

Joi, 16 decembrie 2021, în sala de festivități a Fundației LiterarIstorice Stoika, a avut loc un eveniment omagial-cultural dedicat colaboratorilor noștri, Geo Călugăru și Ștefan Păun. Au participat personalități ale culturii Capitalei precum: Nicolae Georgescu, Corneliu Zeana, Mihai Maxim, Paula Romanescu, Gheorghe Țiclete, Ion Rațiu, Alexandru Ciocioi, Cleopatra Luca, Nicușor Constantinescu, Eugenia Duță, Elena Armenescu, Viorel Gaftea, Maria Petrescu, Rizea Georgescu, Doina Bârcă, Andrei Gheorghe, Horațiu Măndășescu, Vergil-Cojocaru Cover.

Deoarece pandemia își pune cu prisosință amprenta sa nefastă și asupra organizării de evenimente a trebuit ca să fie devansate, când e o oarecare stare de libertate. Geo Călugăru va împlini pe 27 ianuarie 80 de ani, astfel că sărbătorirea lui a avut loc cu acest prilej. Cunoscut scriitor, organizator de evenimente culturale diverse, membru al Uniunii Scriitorilor din România, cu o activitate continuă de peste 50 de ani, a fost amplu prezentat de către cei care îl cunosc sau cu care a colaborat.

Ștefan Păun – profesor universitar doctor, cu o bogată activitate în conducerea unor instituții de învățământ superior, scriitor – cu o vastă și diversă apariție de carte – a fost sărbătorita onomastica sa ce va fi pe 27 decembrie. O serie de vorbitori i-au adus felicitări de sănătate și tradiționalul La Mulți Ani.

Evenimentul a fost organizat de Florian Laurențiu Stoica – Președintele Fundației LiterarIstorice Stoika și moderat de Doina Bârcă – secretar literar. Programul a fost însoțit de un frumos recital de flaut interpretat de profesorul Nicolae Maxim. A interpretat partituri de muzică populară profesorul Gabi Gorjanul. În final, cunoscuta actriță Doina Ghițescu a susținut un spumos recital format din momente vesele și muzică de petrecere. A urmat cum este obiceiul, partea de gastronomie, prilej de socializare a celor prezenți.

La mulți ani! Geo Călugăru | Ștefan Păun

Redacţia

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Capitalele Țării Românești-București

Arheologia a dovedit existența omului pe teritoriul orașului din cele mai vechi timpuri, paleoliticul inferior. …

Ion N. Ionescu Bizeț

Unul dintre ctitorii învățământului ingineresc din țara noastră, educator complex, fondator al Gazetei Matematice Nu …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: