ACASĂ / ARTICOLE / EVENIMENTE / OMAGIEREA POETULUI NICOLAE LABIŞ

OMAGIEREA POETULUI NICOLAE LABIŞ

OMAGIEREA POETULUI NICOLAE LABIŞ

 

Pe data de 22 decembrie, elevi şi profesori din Şcoala Gimnazială „Nicolae Labiş” l-au omagiat pe poetul „ursit pentru tinereţe fără bătrâneţe şi pentru viaţă fără de moarte”, Nicolae Labiş. Cu 60 de ani în urmă, tot într-o zi de 22 decembrie, poetul „pleca dintr-o lume care nu putea şi pe care nu mai putea putea să o cuprindă”, aşa cum atât de sugestiv a precizat doamna profesor Rodica Viţelaru.
Şi în acest an ne-au onorat cu prezența dumnealor sora poetului, Margareta Labiş, preşedintele Fundaţiei Literar-Istorice „Stoika”, domnul Florian Laurenţiu Stoica şi doamna Doina Bârcă, redactor la revista „Independenţa Română – Independenţa prin cultură”.
Elevii şcolii noastre au pregătit un program artistic, din care nu au lipsit recitări ale celor mai frumoase poezii ale lui Nicolae Labiş în limbile română, engleză, italiană şi franceză, au interpretat cântece pe versurile poetului. Programul artistic s-a încheiat cu interpretarea unor colinde. La realizarea acestui program au contribuit doamnele profesoare de limba română Reliana Tudor, Magdalena Oargă, doamna profesoară de limba engleză Andreea Taşcov, doamna profesoară de muzică Ileana Niţă şi domnul profesor de muzică Raul Rus. Cu această ocazie, a fost prezentat ultimul număr al revistei şcolii dedicat poetului Nicolae Labiş. Revista a fost elaborată de doamna director, profesor de limba italiană, Mirela Mihaela Georgescu, alături de care s-a implicat doamna profesor de educaţie plastică Ioana Andreea Năstase.

MIRELA GEORGESCU
Director Şcoala Gimnazială „Nicolae Labiş”

 Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

știri | informații | evenimente

9 iulie 1600 Mihai Viteazul a întemeiat Mitropolia românească din Transilvania. 11 iulie 1714 Dimitrie …

Chișinău, eveniment cultural, 21 mai 2023

Chișinău, 21 mai 2023. În fața Parlamentului Moldovei, ampla piață centrală și străzile adiacente au …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: