ACASĂ / ARTICOLE / ARTE VIZUALE / Opriș Roland

Opriș Roland

Inginer, pensionar, pictor, exemplu, care prin arta sa plastică ne invită în al artei templu

Puteți aprecia singuri stimați cititori ai revistei “Independența Română – Independența prin cultură”, câteva din picturile sale.Opriș Roland, prin arta plastică, a descoperit adevărata comoară a oamenilor – puterea de muncă artistică, talentul, imaginația, crearea de frumuseți.Pentru Opriș Roland munca artistică este o desfătare, pentru alți pensionari, un îndemn.

Roland Opriș, cu puritatea unei gingașe roze, capabil să împartă parfum cromatic peste întreaga lume, inginer, pensionar, pictor autodidact, dovedește prin lucrările sale plastice că este omul-artist care domnește înlăuntrul sinelui și își domină pasiunile și dorințele realizând în arta plastică un frumos și viu buchet cromatic de mulțumire către Creator.Pictează cu drag, talent și deosebită pricepere artistică, din suflet pentru suflete, ca pe o sublimă distincție a personalității sale, peisaje, flori, liniștitoare râuri, la toate orele din zi, adaptând culorile stărilor sufletești proprii.Asimilând experiența altor artiști plastici, și-a construit inginerește propriul drum.Arta sa plastică este ca o rugăciune cromatică pe care nu ne-o spune, ci ne-o arată.Este generos din fire și autentic din punct de vedere artistic, se simte aproape de natură, dar nu o copiază întocmai.Am văzut multe expoziții la care a participat și Opriș Roland. La vernisaje am arătat pe larg și cu încurajatoare cuvinte calitățile plastice ale tuturora. La începutul drumului său în pictură, Opriș Roland, ca oricare începător în ale artelor plastice, de la o cromatică bogată, a ajuns în final să prezinte la ultimele expoziții de grup, lucrări de o restrânsă gamă cromatică cu accente compoziționale specifice.

Pictor Prof. Cojocaru Vergil-Cover –
membru UZPR, UAPR București

 

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Giulia Mara

Fiica artistei plastice Iulia Gaga Ștefan, pictează cu deosebit talent și echilibru plastic, dă valoare …

Laura Cornea

Motto: Arta – frumos balsam tămăduitor de pus la suflet. rtista plastică Laura Cornea, cadru …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 + one =

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: