ACASĂ / ARTICOLE / EVENIMENTE / Oră de dirigenție – altfel Școala Gimnazială nr. 307, București, Sector 2

Oră de dirigenție – altfel Școala Gimnazială nr. 307, București, Sector 2

Fundaţia Literar-Istorică Stoika, reprezentată de Preşedinte Florian Laurenţiu Stoica şi secretar literar Doina Bârcă, împreună cu Asociaţia Mihai Eminescu Luceafărul, Preşedinte Prof. Maria Petrescu au organizat o oră de dirigenţie într-un mod diferit decât cel tradiţional pentru elevii Şcolii Gimnaziale nr. 307, spre a sărbători Ziua Internaţională a Cititului Împreună. Am remarcat încă de la intrare că este o şcoală bine dotată cu cele trebuincioase pentru studiu, foarte curată. Elevii la rândul lor am constatat că sunt deosebit de atenţi şi frumos îmbrăcaţi.

Împreună cu 30 de elevi de clasa a V-a şi dna. Prof. Slavic Florina, am descifrat împreună tainele scrisului, şi i-am provocat să aducă argumente pro şi contra cititului on-line versus cititului de cărţi scrise, să vorbească despre importan a lecturii şi a cărţilor în viaţa lor, care se va oglindi, în timp în imaginea unui adult educat, sensibil şi inteligent.

I-am provocat să vorbească despre cărţile pe care le citesc şi să ne argumenteze alegerile, dar şi literatură română ori cea străină. Am lecturat cu elevii din crea iile personale, iar pentru profunzimea întrebărilor şi creaţiile lor, au fost recompensaţi cu cărţi, reviste, bomboane şi fructe. Întâlnirile cu elevii ne-au demonstrat că ei studiază, de rezultatele şcolare. Aceste rezultate se datorează şi metodelor ingenioase folosite de profesori pentru a le dezvolta elevilor plăcerea de a citi şi a le demonstra importanţa cărţilor în viaţa fiecăruia.

Maria Petrescu

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

știri | informații | evenimente

9 iulie 1600 Mihai Viteazul a întemeiat Mitropolia românească din Transilvania. 11 iulie 1714 Dimitrie …

Chișinău, eveniment cultural, 21 mai 2023

Chișinău, 21 mai 2023. În fața Parlamentului Moldovei, ampla piață centrală și străzile adiacente au …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: