ACASĂ / ARTICOLE / ARTE VIZUALE / Paula Zamfir Bilciu

Paula Zamfir Bilciu

În creează, așterne multiple mediulartista teme cromatic liniștit și plastică subiecte alpe satului pânză, Paula în în mijlocul care Zamfir carton, trăiește cărora Bilciu, hârtie își și petrece timpul liber. Într-o combinație aleasă, pictează flori, peisaje reale sau compuse imaginativ potrivit personalității sale. La o expoziție recentă de grup, artista a prezentat două icoane. Ușurința cu care a combinat culorile demonstrează o știință aparte de a folosi expresia tonalităților de a crea un echilibru între rigoarea construcției mentale a compozițiilor religioase și reveriile afective creștine.

Preferința pentru o anume expresie face ca să se oprească asupra esențelor care capătă condiția de semn artistic,exprimat plastic,limpede și convingător, după cum se poate observa în picturile reproduse în revista Independența Română – Independența prin cultură. Reperul picturilor sale rămâne legat de expresivitatea plastică, desen, compoziție, cromatică, înclinația spre realism peisagistic, traversând o sumedenie de registre de culoare și luminozitate cu un deosebit rafinament.

Reușește să pună în acord instinctul și rațiunea, susținute de rigorile limbajului, de claritatea discursului artistic. Îi doresc artistei la mulți ani și putere de muncă pentru a duce mai departe acolo în mediul sătesc, în liniște și pace, proiectele sale plastice.

Pictor Prof. Cojocaru Vergil-Cover

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Jan Leaua

Motto: Arta adună și unește oameni. – născut la 06.12.1968 în comuna Puiesti, județul Buzău …

Caleidoscop politico-economic

Ne apropiem cu pași hotărâți către sfârșitul acestui an, plin de evenimente interne dar mai …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: