ACASĂ / ARTICOLE / IN MEMORIAM / Picături de viață în lumina ne uitării-Profesoara Floarea Necșoiu

Picături de viață în lumina ne uitării-Profesoara Floarea Necșoiu

Născută în iulie 1939, înzestrată cu o capacitate intelectuală de excepție, profesoară de limba română de la Colegiul Național Matei Basarab și o animatoare culturală, în cel mai deplin înțeles al cuvântului, s-a înălțat la cer, lăsându-ne tuturor celor care am cunoscut-o, o profundă durere sufletească. Vreme de un deceniu (2017-2021), mi-a fost alături în calitate de Vicepreședinte al Cenaclului Literar Octavian Goga din cadrul Centrului Cultural Mihai Eminescu, dăruindu-ne prețioase picături din propria-i viață, sădindu-ne din ceea ce pentru domnia sa a fost și a rămas, nu doar crez artistic și de viață – datoria de a apăra limba română. Viața a fost o ploaie roditoare de picături ce o propulsează în lumina neuitării.

I-am simțit dăruirea cu care și-a împlinit crezul artistic și de viață, în cei câțiva ani în care a colaborat la revista Independența română – Independența prin cultură de sub egida Fundației literar – istorice Stoika al cărei președinte este scriitorul Florian Laurențiu Stoica, lăsând în paginile acesteia profiluri fascinante ale scriitorilor noștri clasici și convingătoare lecții de cum trebuie împlinită datoria de a apăra limba română de stricătorii ei din presă, radio și televiziune, cu exemplificări și comentarii ce nu se pot uita.

Rămâne pilduitoare la loc de cinste în preocuparea de istoric literar al domniei sale, volumul Istoria literaturii române pe înțelesul fiecăruia și la îndemâna tuturor, apărută la Editura Dacoromână a Fundației Academia Dacoromână – T.D.C, 2014, oferită gratuit celor interesați, act de certă generozitate a omului Floarea Necșoiu. Amintirea ei o vom păstra în sacra lumină a neuitării. Membrii Fundației literar – istorice Stoika, exprimându-și profundul regret față de această mare pierdere. Dumnezeu s-o ierte și s-o primească în împărăția Sa!

Geo Călugăru

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: