ACASĂ / ARTICOLE / EVENIMENTE / PREMIILE REVISTEI „BOGDANIA” – CULTURA ESTE ULTIMA ACTIVITATE CARE VA FI PRELUATĂ DE ROBOȚI

PREMIILE REVISTEI „BOGDANIA” – CULTURA ESTE ULTIMA ACTIVITATE CARE VA FI PRELUATĂ DE ROBOȚI

Evenimentul prilejuit de întâlnirea Cenaclului „Literar ing” din 18 iunie 2019 vine în sprijinul afirmației din titlu, care este preluată dintr-un studiu recent referitor la cum își vor împărți munca, în viitor, oamenii și roboții. A fost o zi de excepție! Sala Mare AGIR din Piața Romană a fost neîncăpătoare. Cele patru părți ale programului s-au întrecut în elemente de interes.

Prima parte, Gala Premiilor Revistei Bogdania, a confirmat, încă odată, că nu mai este vorba de o revistă, ci de o adevărată mișcare culturală. Domnul Ionel Marin, coordonatorul Concursului de literatură pentru tineri, „Bogdania-2019” a reușit, sprijinit de un juriu deosebit de competent și exigent, să premieze cele mai bune lucrări de poezie, proză scurtă și eseu, aplaudate de numeroasa prezență:
Secţiunea POEZIE: Premiul I – DIDIŢĂ Andrei Sebastian, Premiul II –GHEORGHE Damaris Cristina, Premiul II – CONUNOV Elvira, Premiul III – MURGULEŢ SHIVANI Sonia-Adriana, Menţiuni: – PERŞINARU Crist Gabriel şi CRUDU Cristina Maria.

Secţiunea Proză scurtă: Premiul I – HURJUI Andreea Dorotheea, Premiul II –BELCIN Iulia, Premiul III –BORCEA Andreea –Ioana, Menţiuni: – MATEI Diana şi IORDACHE Andra.
Secţiunea Eseu: Premiul I – GHEORGHE Patricia Ofelia, Premiul II – DUMITRU Mihaela, Premiul III – ENEA Rafaela.
Trofeul Bogdania (Marele Premiu): SCURTU Bianca.
Mulți dintre laureații edițiilor precedente au confirmat deja speranțele investite.
Totodată, a fost un moment de întâlnire a unor reputați scriitori precum: Ion C. Ștefan, Geo Călugăru, Vasile Groza, Mihai Antonescu, Victor Atanasiu, Lucian Gruia, Viorel Martin, Petre Solonaru etc. Partenerii evenimentului: Fundația literar-istorică „Stoika”, reprezentată de Doina Bârcă, Asociația JOC, reprezentată de Magda Băcescu, Revista Cervantes, reprezentată de George Terziu, Revista Convorbiri literar-artistice, reprezentată prin Antoaneta Rădoi, și instituția gazdă, AGIR, prin Cercul de creație „Literar ing”, au reușit să asigure un climat artistic deosebit, plin de sensibilitate. Invitatul special a fost scriitorul Nicolae Rotaru.
În partea a doua, Revista Convorbiri literar-artistice, aflată la al zecelea număr, și site-ul Cafeneaua interviurilor, ambele coordonate de Antoaneta Rădoi, au reprezentat un moment de legătură important pentru mulți dintre autorii prezenți care sunt colaboratori la aceste mijloace de comunicare. Cu această ocazie, s-a lansat și primul supliment al publicației susmenționate.
Partea a treia, lansarea volumului de poezie „Drum spre eternitate” al lui Corneliu Neagu, publicat de Editura „ePublishers”, condusă de scriitorul Vasile Poenaru, a prilejuit un moment de încântare poetică la care au concurat autorul, conducătorul editurii și interpretarea artistică, plină de profunzime, realizată de actrița Doina Ghițescu, deosebit de apreciat de numerosul public prezent în sală.
Partea a patra, o profundă carte de poeme „Pădurea se-nchină”, de Eduard Dorin Ene, autor cu realizări notabile, anterioare, în domeniul epigramei, a reușit să concentreze o prezență selectă în sală, un adevărat careu de ași al epigramiștilor, format din: Elis Râpeanu, doctor în epigramă, George Corbu, Președintele Uniunii Epigramiștilor, Viorel Martin, președintele Ing-Epigrama și Aculin Tănase, realizator a multor performanțe stilistice în domeniu. De remarcat prezența poetului, profesor, Zigmund Tauber, pentru prima dată în Cenaclu și recitarea deosebită a aceleași Doina Ghițescu aflată într-o zi fastă.
Tot o noutate o reprezintă și înmânarea de diplome „Literar ing” pentru colaboratorii Cenaclului, pentru început, fiind remarcați Ionel Marin, Ion C. Ștefan, Geo Călugaru pentru realizări deosebite în sprijinul acestei mișcări literare și Marilena Caraghiaur pentru aniversarea a 75 de ani.

Nicolae VASILE

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Un secol de culoare – 2-15 octombrie 2023

Cercul Militar Național a găzduit în perioada 2 – 15 octombrie 2023 expoziția colectiva de …

Eveniment Pert 2023 – Pitești

În perioada 29 septembrie – 1 octombrie 2023 a avut loc la Pitești Conferința Internațională …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: