ACASĂ / ARTICOLE / LA ÎNCEPUT DE DRUM - VIAȚA STUDENȚEASCĂ / RALUCA TAMAŞ: „Nu știu încă unde aș putea fi de mai mare ajutor ”

RALUCA TAMAŞ: „Nu știu încă unde aș putea fi de mai mare ajutor ”

RALUCA TAMAŞ

„Nu știu încă unde aș putea fi de mai mare ajutor ”

Are 19 ani şi este studentă în anul I, la Facultatea de medicină “Carol Davila” din București.
Din clasa I până în clasa a XII-a fost elevă a Liceului Teoretic “Jean Monnet” din București. În clasele primare a cochetat cu baletul şi pianul. A rămas 12 ani în aceeași unitate de învățământ pentru că nu se putea despărţi de colegii săi și de profesorii care i-au fost adevărați mentori. Aici a descoperit-o pe doamna profesor de limba și literatura română Emilia Tănase, un om deosebit, care i-a deschis apetitul pentru literatura rusă. Romanul ei preferat fiind “Război şi pace” de Lev Tolstoi. Prietenia și respectul le-a considerat întotdeauna unele dintre lucrurile cele mai importante şi de preţ din viaţa ei. În clasele primare a participat la concursul internaţional de matematică “Cangurul”, obţinând calificative deosebite: 2007 – “Excelent”, 2008 – “Foarte bine” și în 2009 – tot “Foarte bine”. În clasele de gimnaziu a participat la Olimpiadele de matematică şi limba română ajungând la faza pe sector, iar în clasa a-VI-a a ajuns la faza pe municipiu la Olimpiada de matematică. Pasionată fiind de limba engleză, în anul 2013 a susţinut examenul Cambridge PET obţinând calificativul “Pass with Distinction”, propunându- şi ca în viitorul apropiat să susţină examenul de engleză avansată CAE.
Încă de la grădiniţă a fost atrasă de medicină, spunându-le tuturor că ea vrea să se facă “doctoriţă” şi-i “vindeca” pe părinţi şi pe rudele ei de toate ”suferinţele”.
Şi-a dorit să urmeze Facultatea de medicină pentru că îşi doreşte să-i ajute pe toţi oamenii care sunt în suferinţă. De-a lungul timpului a participat la diverse acţiuni de voluntariat şi ajutor al persoanelor aflate în nevoi. Nu s-a hotărât încă ce specializare din medicină va urma, declarând că: Nu ştiu încă unde aş putea fi de mai mare ajutor.
Este o mare iubitoare de animale. În anul 2013, când erau strânşi toţi câinii fără stăpan de pe străzi pentru a fi eutanasiaţi, şi-a rugat tatăl să meargă la un adăpost şi să adopte un câine. Aşa că, pe lângă cei doi câini şi o pisică deja existenţi, familia s-a mărit cu încă un membru, o căteluşă roşcată pe care a numit-o “Foxy”.
În luna aprilie a acestui an, a fost invitată la spectacolul “O petrecere alan-dala”, al Trupei de teatru ”Joc”, susținut pe scena Centrului Cultural Buftea, unde au jucat şi verişorii ei. Spectacolul şi atomosfera de acolo i-au reamintit de latura ei artisitică, abandonată în copilărie, aşa că s-a hotărât să se alăture trupei şi să participe împreună cu verişorii ei la un concurs de teatru, organizat chiar de liceul în care a învățat și s-a format “Jean Monnet”.
Noi îi urăm succes și cu siguranță va reuși în tot ceea ce își va propune să facă!

MAGDA BĂCESCU

Urmele paşilor mei
Privesc în zare, către mare,
Cu sufletu-ncărcat şi plin de încântare.
O ştiu cum este, ori calmă şi senină,
Ori înspumată şi de tristeţe plină.

Apoi cobor privirea către mal,
La urmele-mi lăsate în nisip,
Şi totul mi-este cunoscut, normal,
N-aş vrea să schimb nimic, sub nici un chip.


Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

COSTIN DOBRIN – NOUL EINSTEIN DIN CONSTANȚA

Dacă treceţi prin Constanța şi dacă admiraţi marea vă vom oferi o informaţie interesantă: acolo, …

ALEXANDRU BOLOGA – NEVĂZĂTOR, CAMPION ȘI STUDENT LA DOUĂ FACULTĂȚI

Bucuria să este de nedescris. Pe podium la Rio de Janeiro! Își pipăie cu mâna …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: