ACASĂ / ARTICOLE / ÎN GRADINA LUI ACADEMOS / RĂTĂCIND PRIN UNIVERSUL COPILĂRIEI

RĂTĂCIND PRIN UNIVERSUL COPILĂRIEI

RĂTĂCIND PRIN UNIVERSUL COPILĂRIEI

Volum de versuri și proză,
debut literar Maria Petrescu

Am sărbătorit de curând, la sediul Primăriei sectorului 2 al Capitalei, sala „Pache Protopopescu”, un eveniment de suflet, la care au luat parte invitați de seamă, iubitori de artă și cultură, printre care Toader Mugur Mihai – primar și Dan Cristian Popescu-viceprimar, scriitori ca Nicu Doftoreanu, Doina Bârcă, secretar literar al Fundaţiei Literar-Istorice „Stoika”, Valentin Fușcanu, precum și Aurel Dobrilă, director general la Poliția Locală a Sectorului 2, Daniela Georgescu, Anca Timaru și mulți alții care au dorit să fie alături de autoare la acest eveniment.
Ce poate fi mai frumos decât amintirea copilăriei, a acelui minunat univers în care a fi copil înseamnă să crezi în dragoste, să crezi în miracole, dar, mai ales, să crezi în credinţă? Acest volum de versuri și proză a însemnat pentru Maria Petrescu un debut literar, prezentat nouă, cititorilor, cu măiestrie și artă specifică zonei Olteniei, locul de copilărie al autoarei care ne-a invitat să pășim alături de ea cu gândul și cu trăirea sufletului în acel loc de basm al splendidelor plaiuri mioritice oltenești.
Sigur că volumul în sine trebuie perceput asemenea unui tablou pe care-ți dorești să-l prinzi de suflet cu ținte aurite sau să-l păstrezi la loc de cinstire cu sfințenie. Și spun asta pentru că autoarea a simțit că trebuie să-și îndrepte gândul copleșit de emoție și dor în primul rând către cea care i-a dat viață, mama sa, Aurelia. Cine știe?! Poate că și în acele momente un ochi din zare privea la noi cum slăveam un miracol, acea carte scrisă, în care Maria Petrescu a investit muncă multă, dăruire și sentimente, iubire și trăiri, cum de altfel înseamnă pentru noi toți mânuitorii condeiului investiția celor mai minunate valori pe care le poate avea omul-scriitor. Asta mă duce cu gândul la cuvintele rostite de Papa Ioan Paul al-II-lea, care, cu ocazia vizitei făcute în țara noastră în anul 1999, a mărturisit că România este Grădina Maicii Domnului și, mai mult de atât, noi știm că limba română, limba noastră a folosit la formarea altor limbi de vorbire și nu invers.
Bine ai venit pe tărâmul scrisului, Maria Petrescu, în magia celei mai frumoase meserii din lume-Scrisul și sigur că astfel te alături acelor mii de cărbuni aprinși care țin încinsă vatra culturii românești, așteptând să țâșnească o a doua scânteie de geniu numită Eminescu.

ELENA VOLCINSCHI
Poet, președinte Clubul Internațional al Pensionarilor fără Vârstă
„Lucky Marinescu”- București

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Ghițeanu Ecaterina (Nineta)

Motto: Cuvintele rămân pentru totdeauna mai ales când se adresează între doi Oameni. Când discuți …

Prini Adelmo

Artistul plastic Prini Adelmo, al cărui talent se desfășoară continuu și în cote din ce …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: