ACASĂ / ARTICOLE / EDITORIAL / Războiul „virușilor”

Războiul „virușilor”

De-a lungul timpului pandemiile, de ciumă, gripă spaniolă, spre zilele noastre Ebola, bolile de sorginte animalieră – păsărească, boala vecii nebune, a limbii albastre, gripa porcină și multe altele, au afectat omenirea profund fiecare în zona ei de acțiune, generând pierderi de vieți și pagube economice uriașe.

Cel prezent, COVID-19, servește ca sursă a unui fel de război mondial, pe care acum îl vedem pe media, de formulă atipică, se mai spune și hibrid. De ce este hibrid? Pentru că se manifestă pe mai multe fronturi care în genere nu pot fi apărate în totalitatea lor.

Pe lângă infectarea masivă a populației lumii prezente, afectează capacitățile de apărare, dar și resursele care pot fi alocate. Devin deopotrivă “ținte” ale îmbolnăvirilor atât civilii cât și militarii, creând un haos generalizat în domenii variate – științific, economic, de mișcare a populației spre a-și căuta o bunăstare cel puțin efemeră și în fine un fel de dislexie dar și o disgnozie între liderii actuali ai Planetei.

România a devenit acum o țintă a războiului hibrid. Suntem cufundați adânc în hârdăul știrilor false emanate prin Sputnik – oficialul Kremlinului – că actuala pandemie este o țintă falsă, că nu există, că ar fi un fel de gripă sezonieră. Și astfel, nu numai la noi, dar și în restul lumii, chiar și în Israel un model de gestionare a diferitelor mizerii (nu vreau să le spun fake-news-uri) aceste “injecții” aplicate creierelor umane, au produs și produc pe lângă o destabilizare economicosocială, schimbări profunde de mentalități, guvernele fiind depășite de protestele directe ori latente – ale celor care se simt frustrați de libertățile ce le aveau odată și care acum sunt limitate.

Prostia nu are o localizare anume, este disipată proporțional cu numărul populației, neputând fi contracarată de către cei cu un coeficient de educație și mai ales de inteligență superioare. În practică ar fi de fapt vreo opt tipuri de inteligență: inteligența vizual-spațială, lingvistică, logicmatematică, corporal kinestezică, muzicală, interpersonală, intrapersonală, naturalistă; fiecare dintre ele neputând acționa într-un ansamblu congruent decât foarte rar.

Toate aceste tipuri sunt studiate de personaje din zonele statale ori private, acționând punctiform spre a le “destructura”; țelul lor fiind acela de control al creierelor. Este un război care, deocamdată, practic nu poate fi oprit. Indivizi și firme sunt “sancționate” de UE pentru atacuri cibernetice care afectează stabilitatea Europei. În acele entități au fost investite sute de milioane de dolari spre a destabiliza populații întregi ale planetei, de a-i călăuzi pe “cărări” dinainte stabilite de către inițiatori. România trece acum prin cea mai teribilă experiență – un maxim de îmbolnăviri cu Covid-19 și decese zilnice. Se adaugă la acest tsunami gripal, marginalizarea – ca un status obiectiv – a celor care suferă de ani buni de alte maladii și care în mod normal ar trebui tratați. Dar nu, în acest amalgam al îmbolnăvirilor, sunt tratați în principal și cei care persiflează COVID-ul. Capitala dar și multe orașe din țară se află în acest moment în faza nedeclarată de Lock-down (închidere totală n.r.).

Unele spitale de COVID – se află în faza “triajului morții”, de a hotărî cine este salvat și cine nu. O cinică și iresponsabilă decizie, cu cât un profesor universitar de exemplu a contribuit la valorile acestui neam cu prisosință, dar este vârstnic, și un derbedeu (șuț, translator de droguri, de fetițe etc) dar tânăr, se hotărăște ca ultimul să trăiască și pentru care motiv? România se află acum la răscrucea dintre speranță și deznădejde, iar omenirea în mijlocul celei mai mari furtuni. Este acum, ca niciodată în istoria modernă, imperios necesar ca UE și Consiliul Europei să se implice decisiv în gestionarea acestui “război hibrid” altfel frumoasa și faimoasa construcție a lui Schuman va fi pulverizată.

Cumva Anglia a dat acest semnal?

Florian Laurențiu Stoika

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

RUSIA împotriva timpului

Vremurile s-au schimbat din nou și se întrevăd în depărtare amenințările unui război care se …

Împlinirea scripturilor-Gânduri în săptămâna patimilor

Iisus Hristos, întrupat din Duhul Domnului a luat forma trupească pentru a prelua păcatele umanității, …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: