ACASĂ / ARTICOLE / ȘCOALA AZI / Rebeca Maria Zamfir

Rebeca Maria Zamfir

Rebeca Maria Zamfir are 11 ani, și a început baletul la 5 ani, iar dansul contemporan la 7 ani. În foarte puținul timp liber pe care îl are uneori, când nu are antrenamente, teme sau cursuri de limbi străine, îi place să deseneze sau să picteze. În spatele rezultatelor Rebecăi este, în primul rând, pasiunea ei pentru dans, pasiune susținută de foarte multă muncă, ambiție, voință și antrenamente zilnice, toate acestea presupunând, practic, renunțarea la activitățile specifice copilăriei. Crede că obținerea performanțelor ei se datorează pasiunii sale pentru balet, dar recunoaște că în egală măsură contează să ai profesori buni și părinții care să te susțină.

Speră să devină elevă a unei școli de balet de renume și visează să danseze pe marile scene ale lumii. După obținerea de numeroase premii la concursurile de dans organizate la nivel național, Rebeca a participat și la concursuri internaționale. De 5 ani Rebeca are ca profesor de dans contemporan pe Cezara Blioju (de la școala Independent Arts), iar din 2021 Rebeca îi are ca profesori de balet pe Ștefan Soare și Camelia Soare de la Școala de Balet Soleil din București, profesori care au și au avut o contribuție majoră la rezultatele extraodinare pe care Rebeca le-a obținut la Semifinalele YAGP de la Barcelona și Paris la care ea a participat în ultimii doi ani, rezultate ce o pot apropia pe Rebeca de visul său. În perioada 2-6 noiembrie s-a ținut la Paris prima semifinală europeană și, după mulți specialiști, cea mai importantă dintre ele.

Concurenții sunt împărțiți în 3 categorii de vârstă – pre-competitiv (9-11 ani), juniori (12-14 ani), seniori (15 -20 de ani). Există două categorii de dans – balet clasic și dans contemporan – și este obligatoriu pentru concurenți să participe la ambele, minim cu câte un dans, maxim două dansuri la fiecare astfel de categorie. La toate categoriile au fost anul acesta înscriși 603 concurenți, în principal din Europa, dar și de pe alte continente. Având 11 ani, Rebeca a concurat la categoria de vârstă solo pre-competitiv. Dintre concurenți se face un top 12 la balet clasic și un top 12 la dans contemporan. Dintre aceștia se acordă premiile 1, 2 și 3 la fiecare categorie și marele premiu al dansatorului care este peste locurile de pe podium. Rebeca a câștigat Hope Award, marele premiu pentru categoria sa de vârstă. Pentru Rebeca acest Mare premiu – Hope Award, reprezintă o foarte mare bucurie și onoare, și, totodată, o recunoaștere internațională și posibilitatea de a ajunge la una dintre școlile de balet de elită din lume.

Pe lângă Hope Award, a primit burse la prestigioase școli de balet din Europa, dintre care amintim: Școala de dans a Operei Naționale din Paris, Royal Ballet School Tuition Scholarship for White Lodge Summer Intensive 2023, Academia Princess Grace din Monaco, Institutul Național Superior de Dans Rosella Hightower din Cannes, Școala John Cranko a Baletului din Stuttgart, Școala Europeană de Balet din Amsterdam. Concursuri, premii și burse: YGP 2023 Paris, FR: Hope Award, Invitație la o audiție privată pentru a intra la Școala de Balet a Operei din Paris, Bursa Școlii de Vară Princess Grace Academy (Monaco), Bursa pe termen scurt Rosella Hightower’s National Center of Dance (Cannes); bursă școlară de vară la Școala John Cranko a Baletului din Stuttgart și o bursă de un an la Școala Europeană de Balet din Amsterdam; bursă la Princess Grace Academy: două săptămâni 2022 – 04/07/2022 – 09/07/2022 & 11/07/2022 – 16/07/2022;

World Dance Movement International Dance Competition, 2022: Locul 1 Balet Solo; Locul 1 Solo Contemporan; Bursa la AMDA High School Conservatory (LA & New York); Finala Mondială Global Dance Open 2022, Porto, PT: Locul 1 General Acro Dance; Locul 2 Balet general – locul 1, Royal Ballet School Tuition Scholarship for White Lodge Summer Intensive 2023, Opus Ballet Summer School Scholarship, Brussels International Ballet School 1 week summer intensive Scholarship; DanceStar World Finals League 2022, Poreč, Croația: Locul 1 Balet, Locul 1 Contemporan, cel mai bun talent feminin – Balet; Yagp International Virtual Competition 4-6 martie 2022: locul 1 Contemporan; World Dance Movement International Dance Competition, 2021: Locul 1 Jazz Dance; Locul 2 Balet; Finala Cupei Mondiale de Dans 2020/2021, Telford, Marea Britanie: locul 1 contemporan 2020; Locul 1 contemporan 2021; Locul 1 Balet 2021; Locul 2 jazz dance 2021. Premii speciale: cea mai remarcabilă mini fată solo 2020 Gala și Premiul Balet Rosa pentru cea mai bună dansatoare solo balet 2021.

Gabriela Magori

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Antonia Teodora Ursu

Antonia Teodora Ursu este născută pe data de 11.08.2014 şi este elevă în clasa a …

O ȘCOALĂ DIN JUDEȚUL Giurgiu- Răsuceni

Pe malul drept al râului Câlniștea, afluent al Argeșului, la limita cu județul Teleorman se …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: