ACASĂ / ARTICOLE / EVENIMENTE / Relaxare cu iz tomnatic de sărbătoare

Relaxare cu iz tomnatic de sărbătoare

Fiindcă se știe că la noi la români predomină proverbele, iată unul adecvat la subiectul pe care îl voi aduce în discuție: „Toamna se numără bobocii”. Evenimentul cultural și istoric, pe care l-a organizat Fundația Literar-Istorică „STOIKA”, pe 15 septembrie 2023, a venit ca o sărbătoare pentru cei care fac parte din colectivul de redacție al revistei „Independența Română – Independența prin Cultură”.

Plimbarea la „Băile sărate Telega”, loc mirific aflat în inima României, poate fi considerată o dorință împlinită. „Complexul Șoimul”, pe lângă faptul că are construcții cu arhitectură care ți se lipește de suflet, personalul care te întâmpină este primitor, dedicat, parcă îmbiindu-te să mai vii. Câteva ore petrecute la Telega, ne-au făcut să uităm de greutățile vieții și de anii pe care i-am adunat unul câte unul, care mai de care mai bogat în comori sentimentale, istorice, chiar economice.

Diferiți ca profesii necesare existenței, dar cu toții blagosloviți cu artele creației (scriitori, ziariști, pictori, artiști etc.) ne-am adunat ca la un bilanț: „să numărăm bobocii”. Și nu e nicio surpriză, fiindcă fiecare are ce număra! Sărbătoritul și numărătorul principal, cu cei mai mulți boboci, a fost Domnul Florian Laurențiu Stoica, Președintele „Fundației Literar-Istorice „STOIKA”, al revistei „Independența Română – Independența prin Cultură”, totodată proprietarul „Băilor sărate Telega, Complexul Șoimul”. Domnia sa împreună cu soția Mariana Stoica ne-au invitat și ne-au cinstit așa cum au considerat că se cuvine (de fapt ne-au răsfățat), lăsând înscris undeva, un eveniment cultural, istoric, prietenesc, colegial, geografic și de Neam Românesc!

Dintre cei invitați la sărbătoare, au participat: Doina Bârcă, Vergil Cojocaru- Cover, Nicolae Vasile, Gheorghe Țiclete, Ioana Stuparu, Florentin Streche, Corneliu Zeană, Viorel Gh. Speteanu, Horia Măndășescu, Tatiana Rădulescu, Eugenia Duță, Serghei Duță – Micloșanu, Păun Ștefan cu soția, Nicolae Maxim, Voiculescu Adrian Virgiliu, Corneliu Cristescu cu soția, Anca Bogdan-Dănilă, Mariana Birică, Horia Florian Vlădan. Atât gazdelor, cât și colegilor de sărbătoare, din toată inima le urez sănătate, bucurii și nenumărate împliniri pe diverse planuri!

Dumnezeu să ne țină sub aripile Lui!

IOANA STUPARU

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Un eveniment complex, literatură, muzică, actorie, desen

Am asistat, sâmbătă 30 septembrie 2023, în eleganta sală a Bibliotecii Metropolitane București la o …

Un secol de culoare – 2-15 octombrie 2023

Cercul Militar Național a găzduit în perioada 2 – 15 octombrie 2023 expoziția colectiva de …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: