ACASĂ / ARTICOLE / EVENIMENTE / ROMÂNIA 2019 – CREDEM ÎN VIITORUL LOR LUMINOS

ROMÂNIA 2019 – CREDEM ÎN VIITORUL LOR LUMINOS

ROMÂNIA 2019 – CREDEM ÎN VIITORUL LOR LUMINOS

Cu acest gând, Fundația Literar-Istorică „Stoika”, în data de 19 ianuarie 2019, a donat unei clase de copii talentați, condusă de profesoarele Oana Pârvu și Ileana Dumitrache, din cadrul Palatului Național al Copiilor, cu nume de scenă ADAGIO, instrumente muzicale, cu aparatura aferentă, necesare pregătirii lor. Au fost oferite, totodată, câteva zeci de exemplare ale revistei „Independența Română – Independența prin cultură”, copiii și adolescenții prezenți luând contact cu una dintre preocupările fundației din zona presei scrise.

În deschidere, președintele fundației, Florian Laurențiu Stoica, a punctat câteva din preocupările acestei organizații legate de promovarea adevăratei culturi românești, de valorificare a moștenirii culturale a înaintașilor, evidențiind și preocupările în această direcție ale contemporanilor. A făcut referire asupra ultimului volum apărut prin Editura Laurent, „Însemnări din zilele de luptă”, poetul erou căzut pe câmpul de luptă în Primul Război Mondial. Au fost oferite mai multe exemplare de carte celor prezenți.
Președintele Fundației Literar-Istorice „Stoika” a venit însoțit de unul dintre membrii fondatori, Nicoleta Baicu (Stoica), de Horațiu Măndășescu – senior editor al revistei „Independența Română – Independența prin cultură” și de poeta Doina Bârcă, secretar literar al fundației. Aceasta din urmă a recitat una din creațiile sale, cu o încărcătură emoționantă aparte, premiată, poezia „Eminescu”.
La operațiunea de achiziționare a instrumentelor muzicale și-au adus contribuția Dragoș Stoica (membru fondator al fundației) și Cristian Baicu, fost elev în cadrul ansamblului ADAGIO.

Cele două profesoare, Oana Pârvu și Ileana Dumitrescu, destinate prin vocație acestei meniri, de a îndruma pașii copiilor spre arta nobilă a muzicii, s-au referit la munca deosebit de dificilă și delicată de a modela tinerele talente pe fundalul unui mediu social tot mai viciat și agresiv.
De altfel, o parte din acest ansamblu a avut un recital la o acțiune culturală a fundației, desfășurată în data de 2 martie 2018 la Palatele Brâncovenești de la porțile Bucureștiului.
Au mulțumit din suflet pentru donație, subliniind că în acest domeniu se regăsesc foarte puțini sponsori. Întreaga clasă a interpretat câteva cântece din repertoriul propriu, din care am reținut titlul „Galbenă gutuie”, pe versuri de Adrian Păunescu și muzica – Nica Zaharia.

FILS

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Eveniment Râmnicu Vâlcea – Cultura Japoneză

În ziua de 23 martie 2023, Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Râmnicu Vâlcea a …

știri | informații | evenimente

  3 mai 1848 Are loc Marea Adunare Națională de la Blaj, în cadrul căreia …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: