ACASĂ / ARTICOLE / UMOR / SACUL CU GLUME… (XIV)

SACUL CU GLUME… (XIV)

SACUL CU GLUME… (XIV)

 

BUNICII NOŞTRI SE AMUZAU
– Domnule, dar vă rog, vă implor! se plânge fotograful. „Surâdeţi puţin, nu mai staţi aşa de încruntat”.
– Lasă-mă, domnule, că ştiu eu ce fac! Fotografia asta am s-o trimit nevesti-mi care e la Mangalia, la mă-sa: cum m’o vede surâzător, odată vine înapoi!

***

Preotul pensionului vorbeşte la ora de religie:
– Când îţi trage cineva o palmă pe obrazul stâng, a spus Mântuitorul – întoarce-l şi pe cel drept.
– Dar când te sărută pe obrazul drept? întreabă o domnişoară din clasa a VII-a, trebuie să-i întorci şi stângul?

***

– Aşa sunt toţi bărbaţii, până a se însura cu o femeie ar mânca-o.
– Şi după ce se însoară le pare rău că n-au mâncat-o.

***

Între doi pictori:
– Merge-merge? Ai vândut mult?
– Da, dragă… Mi-am vândut masa, scaunele, patul. Acum încep să-mi vând şi hainele.

***

ŞI DE AZI
Miezul nopții. Un bețiv se leagănă din gard în gard, când e oprit de un polițist.
– Actele la control, vă rog și să-mi spuneți unde mergeți!
Bețivul se uită lung și răspunde:
– Mă duc la o conferință despre efectele nocive ale alcoolului și despre riscul bețivilor de a deveni ratați. Polițistul se uită la el fix și întreabă:
– La ora asta? Cine ține o conferință despre așa ceva la miezul nopții?
– Nevastă-mea și mai mult ca sigur și soacră-mea.

***

Un bețiv intră într-un bar, se oprește în fața unui cuplu și râgâie. Tânărul, furios:
– Cum îndrăznești să râgâi înaintea prietenei mele?
– Scuze, nu știam că e rândul ei!

***

Viața Culturală… În Ardeal, un reporter și un cameraman de la un post TV merg într-un sat pentru a face un reportaj despre cum își petrece ziua Badea Ion.
Ajunși acolo, îl roagă să povestească ce face în cursul zilei.
– D’apoi, dimineața mă scol și trag un pahar de pălincă…
– Stai, bade Ioane, că nu-i bine să apară pe TV că bei de dimineață. Zi mai bine că “citești ziarul”…
– No, atunce… dimineața mă scol, cetesc ziarul. După aia dau la porc să mânce, după care mai cetesc înc-un ziar. Până la prânz lucrez în atelier, în care timp cetesc vreo două-tri cărți… La masă mai cetesc vro două reviste, iar sara adun fânul de pe câmp și cetesc în același timp presa de sară.
După cină mă duc la biblioteca satului cu pretenii, iar la 10, când închide biblioteca, merem cu toată trupa la Petre, că el are tipografie !

***

O tipă suferea de nevroză şi tot timpul îşi rodea unghiile, făcându-le să arate inestetic. Prietena ei, văzând acest lucru, îi spune: Trebuie să te apuci de yoga. E eficientă şi ajută la ameliorarea stresului. 2 luni mai târziu se întâlnesc şi, văzând că tipa are unghiile lungi şi îngrijite, îi spune: Judecând după unghiile tale superbe, yoga te-a ajutat! Bineînţeles. Acum îmi rod unghiile de la picioare!

***

După cină, tatăl le povestea fiilor săi istoria familiei: Străbunicul meu a luptat împotriva Rozelor, bunicul meu în războiul împotriva republicanilor, tatăl meu împotriva nemţilor în cel de-al 2-lea război mondial. La auzul acestor cuvinte, fiul cel mic: Ce are familia asta de nu se poate înţelege cu nimeni?

***

Când femeile se ceartă între ele, diavolul stă într-un colţ, în linişte… ascultă şi învaţă!

***

2

***

1

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

SACUL CU GLUME

Aplicația care îmi numără pașii m-a întrebat dacă am murit. Nu credeam în viața mea …

SACUL CU GLUME

  – Salut, Pizza Hut? – Nu, Google Pizza – Ahh, îmi pare rău… am …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: