ACASĂ / ARTICOLE / EVENIMENTE CULTURALE / SALONUL NAŢIONAL „MIHAI EMINESCU“

SALONUL NAŢIONAL „MIHAI EMINESCU“

SALONUL NAŢIONAL „MIHAI EMINESCU“

 

În perioada 11-31 ianuarie s-au desfăşurat în sala „Constantin Brâncuşi” din cadrul Palatului Parlamentului României, SALONUL NAŢIONAL „MIHAI EMINESCU”, o suită de manifestări cu caracter cultural şi artistic, unde un loc de seamă l-au avut reprezentanţii Fundaţiei Literar-Istorice „STOIKA”.
A fost organizată cu acest prilej o expoziţie de medalii, plachete, insigne, pictură, carte veche şi altele, dedicate poetului naţional Mihai Eminescu. Fundaţia Literar-Istorică „STOIKA” a fost reprezentată de preşedintele ei, Florian Laurenţiu Stoica, şi de Dragoş Viorel Stoica, precum şi de secretarul literar Doina Bârcă. Au participat Floarea Necşoiu, Rodica Subţirelu, Mugur Băileşteanu, Cristian Baicu, Isabelle Tiţa, Viorel Speteanu, Beatrice Kiseleff.

Organizatorul acestui eveniment, domnul Mihai Costin, a remarcat contribuţia Fundaţiei ca partener, prin organizarea a două vitrine, una conţinând câteva din revistele „Independenţa Română – Independenţa prin cultură” şi alta cu carte şi înscrisuri vechi din arhiva noastră.
De asemenea, au fost donate un număr de treizeci şi cinci de medalii având imaginea lui Mihai Eminescu, cât şi sigla Fundaţiei. Au fost distribuite gratuit un număr de peste o sută cincizeci de exemplare din revista „ Independenţa Română – Independenţa prin cultură”. Florian Laurenţiu Stoica a prezentat obiectivele Fundaţiei, realizările, precum şi programul pentru anul 2017. Doina Bârcă a schiţat câteva din iniţiativele realizate de Fundaţie în cursul anului 2016.
Evenimentul s-a încheiat cu un program artistic susţinut de Paul Ciprian Surugiu – FUEGO, Formaţia „Celest”, Petruş Scutelnicu şi remarcabila actriţă Doina Ghiţescu.

FILS0%

User Rating: Be the first one !

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

„EMINESCU – STEA DIN STEA – Lansare carte

În Parcul Plumbuita, în incinta Clubului Seniorilor, „Centrul de zi pentru persoane vârstnice”, unul dintre …

15 IANUARIE – ZIUA CULTURII NAȚIONALE

Academia Română, Fundația Națională pentru Știință și Artă, Muzeul Național al Literaturii Române și Filarmonica …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − 8 =

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: