ACASĂ / ARTICOLE / EVENIMENTE / ȘEZĂTOARE ROMÂNEASCĂ, IATĂ VIN COLINDĂTORII!

ȘEZĂTOARE ROMÂNEASCĂ, IATĂ VIN COLINDĂTORII!

Tradiţiile populare româneşti rămân tezaurul nostru cel mai de preţ şi trebuie să facem tot ce se poate pentru ca ele să se păstreze vii în mintea copiilor şi a oamenilor. Pentru dezvoltarea interesului pentru cunoaşterea, păstrarea şi transmiterea portului popular românesc, a tradiţiilor şi obiceiurilor specifice poporului nostru și cunoaşterea folclorului şi preţuirea acestuia, Consiliul Mondial Român, filiala București, reprezentat de Director Executiv Maria Petrescu și Coordonator programe de folclor, Mioara Voicu, cu sprijinul membrilor săi, organizează reuniuni cu caractereducativ-cultural, de tipul șezătorilor, în care sunt antrenați copii, artiști și oameni simpli, un mijloc complex de educaţie, deoarece îi familiarizează pe copii cu unele elemente de folclor.

În această categorie intră și evenimentul IATĂ, VIN COLINDĂTORII LA ȘEZĂTOAREA ROMÂNEASCĂ!, care a fost organza în data de 5 decembrie 2019, la Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO Nicolae Bălcescu.

Invitați la șezătoare au fost: Doina Bârcă, Secretar Literar al Fundației Literar-Istorice „Stoika”, actorii Anca Pandrea și Antinio Tadeusz Minca, Carmen Florian – artist plastic, Maria Aiftincăi – meșter popular, Mariana Birică – colecționar costume populare, Grupul de copii ARTDANCE, Grupul Inimi laolaltă, condus de Georgeta Ciobanu – lucru manual și interpreții: Camelia Florescu, Ofelia Florica Haranguș, Elena Santamaria, Geta Neagu, Vlad Gheorghe, Petruța Sima și copii talentați.
La șezătoare copii au învățat să lucreze manual, să cioplească, să toarcă lână, să împletească, să coase și vin de fiecare data îmbrăcați în costume populare.

Valoarea deosebită a şezătorilor este determinată, pe de o parte de conţinutul educativ al materialului utilizat,cât şi calitatea artistică a acestuia,iar pe de altă parte de modul de organizare şi de antrenare a elevilor, dar și adulților, în aceste activități. Consiliul Mondial Român București – susține tradițiile populare româneșți!

Prof. MARIA PETRESCU

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Un secol de culoare – 2-15 octombrie 2023

Cercul Militar Național a găzduit în perioada 2 – 15 octombrie 2023 expoziția colectiva de …

Eveniment Pert 2023 – Pitești

În perioada 29 septembrie – 1 octombrie 2023 a avut loc la Pitești Conferința Internațională …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: