ACASĂ / ARTICOLE / ÎN GRADINA LUI ACADEMOS / SIMPOZIONUL PERT 2018 DE LA PITEȘTI

SIMPOZIONUL PERT 2018 DE LA PITEȘTI

SIMPOZIONUL PERT 2018 DE LA PITEȘTI

În perioada 28-30 septembrie 2018 a avut loc, la Pitești, cea de a XVIII-a ediție a Simpozionului Internațional „PERT 2018”, organizat de Fundația Culturală „MEMORIA”, Filiala Argeș, în parteneriat cu Muzeul Județean Argeș și alte instituții de prestigiu din țară și din străinătate, dedicat recuperării istoriei recente a României în Anul Centenar. Au fost prezentate lucrări tematice de mare interes cultural-istoric, printre care și unele întocmite de apropiați ai Fundației Literar-Istorice „Stoika” precum: „Tehnici Bolșevice de Deznaționalizare a României” (autor dr. Mihai Neagu Basarab, directorul Bibliotecii Române din Freiburg, Germania); „Doctorul Dumitru Șt. Zeana” (evocare de conf. univ. dr. Corneliu Zeana) sau „Contribuția Poliției Române” și a Ministerului de Interne la Marea Unire din 1918”. Totodată, a fost transmis mesajul Președintelui Fundației Literar-Istorice ”Stoika”, Florian Laurențiu Stoica, și a fost prezentată public revista lunară cu răspândire națională – „Independența Română – Independența prin Cultură”, evidențiîndu-se inițiativa promovării culturii românești prin intermediul acestei publicații.
Lucrările simpozionului s-au finalizat cu o excursie documentară la Muzeul Național de Istorie București, prilej de rememorare a momentelor semnificative din istoria României, subliniind necesitatea și importanța cunoașterii adevărului istoric de către toți românii și îndeosebi de tineri.

HORAȚIU MĂNDĂȘESCU

0%

User Rating: Be the first one !

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Adio Ion Brad! ( 1929- 2019)

Adio Ion Brad! ( 1929- 2019) Scriitorul Ion Brad a murit pe 6 februarie, în …

RĂMAS BUN, DRAGĂ GEORGE! (1947- 2019)

RĂMAS BUN, DRAGĂ GEORGE! (1947- 2019) Cunoscutul ziarist, poet și publicist George Stanca ne-a parasite …







Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 1 =

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: