ACASĂ / ARTICOLE / LA ÎNCEPUT DE DRUM - ȘCOALA AZI / ŞTEFAN APRODU – Un tânăr îndrăgostit de muzică

ŞTEFAN APRODU – Un tânăr îndrăgostit de muzică

ŞTEFAN APRODU
Un tânăr îndrăgostit de muzică

Ştefan Aprodu este un tânăr violonist de 14 ani, elev la Colegiul de Arte „Dinu Lipatti” din Bucureşti, care studiază vioara de la 7 ani sub îndrumarea doamnei profesoare Magdalena Ursu.
Este multiplu olimpic la vioară şi câştigătorul a peste 50 de premii, atât naţionale și internaţionale, cât și a șapte mari trofee. Cel mai recent trofeu câștigat e „Dorothy Kitchen Best Violinist Grand Trophey”, la concursul internațional Erich Bergel – Dorothy Kitchen de luna aceasta.
Printre premiile internaționale câştigate putem aminti: Marele Trofeu la Melos Rome International Competition, 2017; Trofeul Juriului la Music Unites Europe, 2017; Premiul I la Concursul internaţional „The Muse”, Santorini – Grecia, septembrie 2013, 2015 și Marele Trofeu la categorie în 2017; Premiul I la Concursul internațional London Grand Prize Virtuoso, Londra – Anglia, 2016; Premiul I la Concursul internațional „Great Composers Competition”, Germania, 2016; Premiul I la concursul internațional „Cornelia Bronzetti” 2014; Premiul I la Concursul internaţional „Remember Enescu” şi Premiu special pentru cea mai bună interpretare a unei piese de G. Enescu, 2013.
Ştefan Aprodu a susţinut sute de recitaluri în multe oraşe din România, dar a cântat şi ca solist alături de orchestre precum: Orchestra Takasaki Junior – Japonia, 2017; Orchestra Filarmonicii din Rm. Vâlcea, 2017; Orchestra Filarmonicii din Braşov, 2016; Orchestra Colegiului Național de Arte „Dinu Lipatti” din București în Sala Mare a Ateneului Român cu ocazia concertului memorial „Dinu Lipatti” – martie 2016; Camerata Regală, în Sala mare a Ateneului, 2016; Orchestra de cameră „Augustin Bena” din Alba Iulia – 2015. Se pregătește de noua stagiune, pe care o va deschide cu un concert alături de Orchestra Filarmonicii din Satu Mare.

De asemenea, Ștefan Aprodu a susţinut şi în străinătate o serie de recitaluri (Fermo, Italia – 2014, Opera şi Baletul din Tirana, Albania – 2015, sediul Misiunii Diplomatice pentru Pace şi Prosperitate din Tirana – 2015, recital în cadrul Galei London Grand Prize Competition din Londra, Royal Albert Hall – Elgar Room – 2016, Stuttgart – 2017, Takasaki, Japonia, 2017). Ștefan a participat la o serie de cursuri de măiestrie conduse de profesori renumiți, precum Suren Ahnazarian – profesor la Conservatorul de Stat din Moscova (2013), Tatiana Polozova – profesor la Școala superioară de muzică din Moscova (2014), Evghenia Ciugaeva – de asemenea, profesor la Conservatorul din Moscova (2015), George Tudorache (2015/2016), fost elev al Colegiului Lipatti și prim concert maestru la Liège, și două violoniste și profesoare de vioară renumite: Silvia Marcovici și Mihaela Martin (2016, 2017).
Activitatea lui Ştefan Aprodu nu a rămas însă doar în sfera strictă a muzicii, acesta având la activ şi două colaborări cu două teatre din Bucureşti (rolul unui tânăr elev la vioară în „Novecento” de Alessandro Baricco, dar și rolul copilului Paganini în piesa omonimă la Teatrul Metropolis din Bucureşti, în regia lui Mick Davis).

LAURA APRODU

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 71 – BUCUREȘTI

Școala Gimnazială nr 71 este o instituție educațională cu un vechi trecut, palmares didactic, parte …

STANCU ANDRA GEORGIANA „Pasiunea mea este să joc teatru”

S-a născut la data de 24.06.2005 în Bucureşti şi este elevă în clasa a VIII-a …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: