ACASĂ / ARTICOLE / SEMNAL EDITORIAL / Ștefan Doroftei și Ioana Raluca Trandafir – SIMFONIA SIDERALĂ

Ștefan Doroftei și Ioana Raluca Trandafir – SIMFONIA SIDERALĂ

Gândindu-ne că simfonia reprezintă compoziția muzicală pentru orchestră, citind poeziile din volum cu trimitere la sideral-astral, interpretarea pe care eu o dau este bucuria inimii în trăirea dragostei… Astrul cel mai de preț, cu toată încărcătura emoțională, cu gingășia simțurilor, cu puterea de dăruire, alcătuiesc o partitură la care valoarea stă în permanență pe nota DO de sus a portativului componistic – versul.

Ștefan Doroftei declarativ exclamă: Aud iar chemarea din pulsu-mi aritmic, Ce strigă sălbatic la inima-mi frântă, Doresc nerăbdarea în ger astronomic Când vocea tăcerii de tine îmi cântă. De la răsărit la apus, veșnicia clipei îmbrăcată în metafore meșteșugite, dezbracă curcubeul și deapănă povești pe note de vioară.

Ioana Raluca Trandafir cu puterea unui vrăjitor, vorbește cu lupii nopții, punând în zori dantele roz, arabe (expresia autorului). Nedumerire, tulburări, visuri rănite, nebunia trăirii pe timp de furtună, iubirile părăsite, volbura mării, totul se contopește în alcătuirea acelei simfonii de sentimente care își trăiesc viața în poezie prin puterea b i n e c u v â n t ă r i i cuvintelor iar simțămintele devin imagine poetică muzicală. Filozofia clipei, bucuria și entuziasmul din poezii este tabloul grandios de culoare și lumină, cadoul prețios al autorilor pentru cititori.

Doina Bârcă

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Geometrii incerte-Ovidiu M. Curea

Autorul Ovidiu M. Curea, a publicat de-a lungul timpului poezii, eseuri, articole, proză scurtă, cronici …

Petre Ion Stoica-Amfiteatrul unor zei mai mici

Volumul de proză scurtă semnat Petre Stoica, cuprinde evocări de locuri dragi, amfiteatrul fiind viața, …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: