ACASĂ / ARTICOLE / ÎN GRADINA LUI ACADEMOS / ȘTIRI… INFORMAȚII… EVENIMENTE… (XXVII)

ȘTIRI… INFORMAȚII… EVENIMENTE… (XXVII)

ȘTIRI… INFORMAȚII… EVENIMENTE… (XXVII)

1.08.1862: Constituirea Ministerului Afacerilor Străine al României.

***

1.08.1943: Primul bombardament anglo-american asupra zonei petrolifere din Valea Prahovei.

***

2.08.1893: S-a născut Alfred Alessandrescu, compozitor, dirijor, pianist şi muzicolog.

***

2.08.1919: A fost înfiinţată de către Constantin Tănase, la Bucureşti, compania „Cărăbuş”. S-a jucat în deschidere piesa de revistă „Pisică pe orez”, scrisă de Constantin Solomonescu şi Mircea Rădulescu.

***

5.08.1944: Ultima întrevedere dintre mareşalul Ion Antonescu şi Adolf Hitler, la Rastenburg.

***

6.08.1867: S-a înfiinţat Biblioteca Academiei Române.

***

9.08.1520: Prima hotărnicie păstrată privind fixarea hotarului dintre Transilvania şi Ţara Românească, în nordul Olteniei.

***

10.08.1913: Pacea de la Bucureşti, care consfinţeşte sfârşitul războiului şi înfrângerea Bulgariei. Grecia şi Serbia îşi împart Macedonia, iar România anexează Cadrilaterul.

***

13.08.1864: Alexandru Ioan Cuza a promulgat printr-un decret Legea Rurală; sunt împroprietărite 463.554 familii de ţărani.

***

20.08.1968: Inaugurarea Uzinei de Automobile din Piteşti, prima de acest fel din România.

***

27.08.1812: A început, în Moldova, domnia lui Scarlat Callimachi (până 1819), care a iniţiat codul de legi al Moldovei („Codul lui Callimachi”).

***

27.08.1920: Nicolae Titulescu a fost numit delegat al României la Societatea Naţiunilor, alături de Thoma Ionescu şi Dimitrie Negulescu.

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Ghițeanu Ecaterina (Nineta)

Motto: Cuvintele rămân pentru totdeauna mai ales când se adresează între doi Oameni. Când discuți …

Prini Adelmo

Artistul plastic Prini Adelmo, al cărui talent se desfășoară continuu și în cote din ce …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: