ACASĂ / ARTICOLE / ÎN GRADINA LUI ACADEMOS / ȘTIRI… INFORMAȚII… EVENIMENTE… (XXVIII)

ȘTIRI… INFORMAȚII… EVENIMENTE… (XXVIII)

ȘTIRI… INFORMAȚII… EVENIMENTE… (XXVIII)

3.09.1876: S-a născut Constantin Kiriţescu, istoric, scriitor român, autor al unei importante monografii dedicate participării României la prima mare conflagraţie mondială; a contribuit la dezvoltarea învăţământului secundar, a reprezentat ţara noastră la Liga Naţiunilor, în secţia şcolară (m. 12.08.1965).

***

4.09.1928: România a aderat la Pactul „Briand-Kellogg”, privind interzicerea războiului ca instrument al politicii internaţionale. Pactul a fost semnat la Paris, la 28.08.1928, de către 15 state.

***

4.09.1958: A avut loc, la Bucureşti, primul Concurs Festival Internaţional de Muzică „George Enescu”.

***

4.09.1997: La Campionatele Mondiale de Gimnastică, desfăşurate la Lausanne, echipa feminină de gimnastică a României a cucerit medalia de aur.

***

6.09.1817: S-a născut Mihail Kogălniceanu, istoric, publicist, scriitor, om politic, prim-ministru (1863-1865), ministru de Externe (1876, 1877-1879), membru al Societăţii Academice Române şi preşedinte al Academiei Române (1887-1890) (m. 20.06.1891)

***

7.09.1850: S-a născut Constantin Istrati, membru al Academiei Române, preşedinte al acestui for (1913-1916); împreună cu Petru Poni a pus bazele şcolii românşti de chimie (m. 29.01.1918).

***

7.09.1944: Şeful Marelui Stat Major, generalul Gh. Mihail, şi-a înaintat demisia în semn de protest faţă de modul în care era tratată Armata Română şi faţă de intrarea acesteia sub ordinele Înaltului Comandament Sovietic.
Cererea i-a fost respinsă, trebuind să accepte colaborarea cu Armata Roşie. La 12.09.1944, a doua oară, îşi dă demisia şi îşi exprimă refuzul de a accepta „ciuntirea şi destrămarea oştirii”.

DOINA BÂRCĂ

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Ghițeanu Ecaterina (Nineta)

Motto: Cuvintele rămân pentru totdeauna mai ales când se adresează între doi Oameni. Când discuți …

Prini Adelmo

Artistul plastic Prini Adelmo, al cărui talent se desfășoară continuu și în cote din ce …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: