ACASĂ / ARTICOLE / SEMNAL EDITORIAL / Studii, articole, consemnări Ștefan Păun

Studii, articole, consemnări Ștefan Păun

Spațiul românesc a constituit și constituie un inestimabil tezaur de personalități, de la țăranul român la muncitorul din fabrici sau intelectualii care au dat culturii românești lucrări de valoare, materiale și spirituale în diverse domenii de activitate. Pornind de la aceste aspecte Ștefan Păun publică două volume de Studii, articole, consemnări apărute la editura Semne cu o prefață de prof. univ. dr. Leonida Moise. Sunt două culegeri de studii, în care sunt îmbinate aspecte de istorie locală, națională și recentă referitoare la zona Vlașca, țara românilor, cea mai veche mărturie a continuității românilor și limbii române în spațiul geografic dintre Dunăre Marea Neagră și munții Carpați.

Sunt prezentate aspecte istorice inedite, personalități din istoria milenară a românilor, dar și din istoria recentă, evoluții ale satelor zonei, material și spiritual, instituții de cultură, aspecte demografice, ecologice, privind spiritualitatea locuitorilor satelor, personalități din toate domeniile, figuri de eroi puțin cunoscute, tradiții și creații etnografice descoperite recent, aspecte din comunitățile umane actuale.

Printr-o bogată iconografie și abordare a temelorarticole, studii, consemnări – cele două volume sunt inedite din acest punct de vedere deoarece sunt o îmbinare între activitatea de gazetar în domeniul culturii și spontaneitatea prezentării unor realități actuale sau legături ale acestora cu trecutul. În temeiul unor asemenea considerente cele două cărți prezentate sunt de mare utilitate, cititorilor iubitori de articole de presă și istorie motiv pentru care le recomandăm cu căldură.

Doina Bârcă

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Geometrii incerte-Ovidiu M. Curea

Autorul Ovidiu M. Curea, a publicat de-a lungul timpului poezii, eseuri, articole, proză scurtă, cronici …

Petre Ion Stoica-Amfiteatrul unor zei mai mici

Volumul de proză scurtă semnat Petre Stoica, cuprinde evocări de locuri dragi, amfiteatrul fiind viața, …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: