ACASĂ / ARTICOLE / Tangouri tălmăcite cu tâlc de Nicu Doftoreanu

Tangouri tălmăcite cu tâlc de Nicu Doftoreanu

Timpul, cel cu care lupți pentru crezul tău când dai curs unei furtuni de lacrimi, lasă loc unei liniști imense, vindecătoare, plină de speranță. Metaforele, mijloacele stilistice folosite, fac ca impactul estetic asupra cititorului să fie bine ales. Aici epitetele ca definiție, poetică dau expresivitate scrierii. Tălmăcite cu tâlc ori fără tâlc, Nicu Doftoreanu îți scrie versurile tangou, cu tandrețe și simțire, alunecând cu bucurie în eleganța dansului, cu profunzimea tălmăcirii de care dă dovada constant.

Ca o adevărată particularitate, motto-urile alese dau greutate valorică poeziilor. Molipsitoare ori tăcute, amare ori dulci, fictive, emotionale, colorate ori sobre, autorul adună tangourile vers, pentru părinți și copii, pentru cititori, spre a iubi, a uita de necazuri, chiar dacă ne izbim din plin de cotidian, așa cum mărturisește.

Poetul face un tur de forță scriitoricească în ținutul cel mai controversat, viața, pe care o iubește nemărginit, și ne îndeamnă și pe noi la iubire… O critică fină se degajă ca o aromă, la adresa vremurilor trăite, care niciodată nu sunt așa cum și-ar dori, și pentru această încercare, cere vieții iertare. Amintirile sărbătorilor lasă nostalgia să se manifeste, cu sensibilitate și emoție, păstrând în inima sa bucuria vieții.

Aș da viața doar pe timp,
Că n-a dat nimic la schimb,
Când tinerețea ne-a luat
Și-n părinți ne-a transformat.
(Tangoul amintirilor – pag. 58)

Doina Bârcă

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

A înflorit caisul mamă! de Gabriela Dancu

Volumul de față este de fapt o invitație la dăruire prin scris… Lirism, nostalgie, iubire …

Caleidoscop politico-economic

Ne apropiem cu pași hotărâți către sfârșitul acestui an, plin de evenimente interne dar mai …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: