ACASĂ / ARTICOLE / LUMEA DE AZI / TRIANON 100 (II) – CUM PENETREAZĂ RUSIA PARTIDELE NAȚIONALISTE EUROPENE

TRIANON 100 (II) – CUM PENETREAZĂ RUSIA PARTIDELE NAȚIONALISTE EUROPENE

TRIANON 100 (II)

CUM PENETREAZĂ RUSIA PARTIDELE NAȚIONALISTE EUROPENE

Analizând cu atenție evoluțiile politico-economice în ultimul secol de la TRIANON, vom observa că RUSIA, sub diverse forme și cu abilitatea sa diplomatică (având în spate serviciile sale de informații), a ținut sub control și observație atentă relațiile dintre țările europene, intervenind punctual pentru a crea suspiciune și tensiuni, exploatând unele probleme de natură etnică, teritorială sau religioasă care au apărut în urma celor două războaie mondiale, slăbind coeziunea și coerența deciziilor la nivel comunitar.

Este interesant că analiștii politici și istoricii europeni trec cu vederea, când evaluează relațiile cu MOSCOVA, că indiferent de regimurile politice care s-au perindat în ultimele trei secole la cârma KREMLINULUI, urmează cu stoicism prevederile Testament ale Țarului şi apoi Împăratului, PETRU I, care își îndemna urmașii să supravegheze cu atenție mișcările marilor puteri europene și să folosească toate mijloacele pentru a băga zâzanie și zăvistie, slăbindu-le coeziunea și amplificând tensiunile. Se uită că, prin intermediul COMINTERNULUI, iar apoi a COMINFORMULUI, serviciile de informații moscovite, au finanțat și controlat mișcarea socialistă și comunistă la nivel European și internațional, plasându-și în poziții cheie politico-guvernamentale și la nivelul societății civile agenții de influență care promovau inițiative menite să servească interesele geostratgice și geo-economice ale MOSCOVEI. Serviciile de informații sovietice și rusești, de-a lungul anilor, au reuşit să preia prin agenții săi organizații pacifiste, ecologiste, să încurajeze și să stimuleze partidele extremiste de dreapta și de stânga europene, fiind prezente astăzi în politica europeană prin partide și mișcări naționaliste-extremiste, agitând spiritele, folosindu-se de frustrările și nemulțumirile unora generate de consecințele aplicării Tratatului de la TRIANON. De aceea, cred că atât oficialii români, cât și cei europeni trebuie să privească cu atenție acțiunile de boicotare a manifestărilor ce vor fi organizate de ROMÂNIA pentru aniversarea centenarului MARII UNIRI de către guvernul ungar și maghiarii din ROMÂNIA și de pretutindeni, pentru că aceste acțiuni sunt premergătoare amplei campanii ce se va duce până în 2020 pentru contestarea și anularea Tratatului de la TRIANON, fapt de natură a arunca în aer întreaga arhitectură politico-economică și militară a EUROPEI.
Să nu uităm că, în vâltoarea evenimentelor sângeroase din decembrie 1989, serviciile de informații ungare și sovietice au avut misiunea de a instiga și provoca populația maghiară din așa zisul Ținut Secuiesc, pentru a declanșa asasinate pline de cruzime a reprezentanților administrației locale, poliției și securității și a membrilor de familie, procedând nestingheriți la epurări pe criterii etnice, încercând astfel să realizeze o mișcare de masă care să rupă TRANSILVANIA din trupul ROMÂNIEI. Nu s-a reușit atunci, însă la 15 martie 1990 s-a trecut la măsuri mai ofensive, exploatând slăbiciunea autorităților post-decembriste care ezitau să intervină în forță pentru restabilirea ordinei. Victima acestui conflict interetnic a căzut un român, COFARIU, dar prin manipulare și diversiune a fost prezentat ca find maghiar „maltratat” de români! De atunci și până în prezent, acțiunile provocatoare și de denigrare a ROMÂNIEI în presă și la cancelariile occidentale din partea guvernului, parlamentului și partidelor extremiste și șovine de la BUDAPESTA au cunoscut forme de manifestare tot mai diverse, în ciuda faptului că atât UNGARIA cât și ROMÂNIA sunt membre NATO și UE, tratatele de aderare la cele două organisme euroatlantice interzicând acțiuni neprietenești între membri.
Vina o poartă clasa politică din ROMÂNIA, care a acceptat o serie de concesii și drepturi nelegitime comunității maghiare din țara noastră care, în loc să-și arate loialitatea și recunoștința pentru situația ei privilegiată, denigrează țara și poporul român, continuând și în prezent să practice epurarea pe criterii etnice, sub ochii îngăduitori ai autorităților centrale românești. De aceea, sentimentul că sunt abandonați și străini în propria țară în rândul românilor din TRANSILVANIA de către autoritățile statului chemate să le apere drepturile și libertățile este pe cât de dureros, dar și extrem de periculos.
Sunt informații că tot mai mulți români din ARDEAL solicită cetățenia ungară, fiind atrași de unele avantaje oferite de guvernul de la BUDAPESTA: obținerea de locuri de muncă bine plătite în țările membre spațiului SCHENGEN, primesc pensii suplimentare care se adaugă la cele românești, li se înlesnesc afaceri și locuri de muncă, cât și asistență medicală în UNGARIA. În aceste condiții, în anul 2020, când UNGARIA plănuiește contestarea Tratatului de la TRIANON, efectuându-se un recensământ al populației din TRANSILVANIA, să ne trezim în fața unei mari surprize, care ar putea schimba în mod dramatic pentru noi datele problemei.
Din păcate, conducătorii politici și guvernamentali români au alte priorități, în nici un caz nu sunt apăsați de răspunderea demnităților publice care le solicită în primul rând, prin jurământul de credință, să apere suveranitatea, integritatea teritorială, democrația și drepturile și libertățile cetățenilor români de amenințările externe și interne. De altfel, nu avem reacții oficiale față de inițiativa TRIANON 100, lansată de guvernul ungar, în a cărei strategie se circumscriu acțiunile tot mai deschise șovine și xenofobe ale Partidului extremist „JOBBIK”, cunoscut ca vârf de lance al serviciilor de informații ungare și rusești, care la alegerile din 2010 a obținut 16,7% din locurile din Adunarea Națională, partid pe care își sprijină acțiunile iredentiste premierul Victor ORBAN. Responsabilul cu politica externă a „JOBBIK”, Bella KOVAC, afirma în februarie 2010 că: „Moștenirea noastră geografică și culturală leagă țara noastră de EUROPA și, mai important, de RUSIA, alături de care noi trebuie să trăim în viitor. RUSIA reprezintă un partener favorabil și simpantizant al cauzei noastre într-o alianță strategică menită să apere drepturile minorității ungare în țările vecine!”. Parcurgând și în fugă cv-ul acestui personaj, vom observa că a studiat la MOSCOVA, a lucrat la firma soacrei sale, de cetățenie rusă, NAURA în JAPONIA.
Sper că serviciile noastre de informații, în parteneriat cu cele occidentale, monitorizează atent acțiunile și contactele acestui individ, ştiind că este inițiatorul înființării „Alianței Europene a Mișcărilor Naționale”, care are drept misiune: „să constituie un front transnațional de deputați în Parlamentul European, care să acționeze coerent pentru încurajarea acțiunilor de secesiune la nivel European”.
Din 2008, la această alianță au aderat: British National Party, Frontul Național (Franța), partidele naționaliste extremiste din SPANIA, PORTUGALIA, UCRAINA, LETONIA și SLOVACIA. Prin aceste acțiuni s-au stimulat mișcările euroscepticilor și se încurajează ieșirea din zona Euro și din UE și a altor state. Aceste acțiuni se suprapun pe nemulțumirile cetățenilor europeni față de modul de funcționare a instituțiilor supranaționale ale UE și față de clasa politică europeană, considerată coruptă și străină de problemele contribuabilului european. Victoria la prezidențialele din FRANȚA a lui MACRON, liderul unei mișcări a „indignaților” și creșterea în sondaje a Frontului Național și a liderului acestei formațiuni politice, Marine Le PEN, ridică serioase probleme privind viitorul și stabilitatea actualei arhitecturi europene.

Așa cum am putut observa parcurgând acest material, influența și intervenția RUSIEI în treburile europene va crește prin folosirea acestui mijloc de presiune politică prin intermediul partidelor naționaliste și extremiste europene, iar influența economică va fi asigurată prin strategia energetică coordonată de președintele PUTIN, prin cadrele de informații infiltrate la conducerea marilor companii energetice rusești și a imperiilor financiare care stau în spatele lor.
În incheiere, doresc să adresez factorilor politici, guvernamentali și parlamentari, cât și serviciilor de informații și administrației centrale și locale îndemnul de a veghea cu responsabilitate la provocările și pericolele ce se constituie drept
riscuri la adresa securității naționale și să intervină prompt și ferm în aplicarea legilor, pentru a se preveni evenimente și situații de criză ce ar putea pune sub semnul întrebării existența ca stat unitar și suveran a ROMÂNIEI, acționând cu pricepere și diplomație în cadrul UE şi NATO.
Anihilarea planului ungar „TRIANON 100” trebuie să aibă la bază o viziune și un mod de acțiune coerent și eficace a tuturor instituțiilor statului, organizațiilor civice, mass-mediei și Bisericii Ortodoxe Române, Academiei Române, mediului universitar, armata și organismele de siguranță națională. Centrul de Etică și Strategii se va implica în organizarea unor acțiuni cu caracter cultural, educațional și civic, alături de ceilalți parteneri menționați.
Să sperăm că vom trece cu bine și peste această încercare a destinului, cu credința că nu vom fi singuri, ci protejați de Acoperământul Maicii Domnului, care ne-a păzit și ocrotit ca o mamă iubitoare.

Gl.Bg(r) GHEORGHE DRAGOMIR
Președintele CENTRULUI DE ETICĂ ȘI STRATEGII

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Gherasim Țic. Fericirea de a iubi și de a fi iubit

Când veți citi romanul lunii iubi și de a fi iubit Gherasim Țic, vă veți …

Matei Bucur Mihăescu

Matei Bucur Mihăescu este considerat un nou brand românesc în domeniul muzicii clasice și moderne. …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: