ACASĂ / ARTICOLE / FUNDAȚII - ASOCIAȚII / UNIUNEA INTERNAȚIONALĂ A FEMEILOR ROMÂNE

UNIUNEA INTERNAȚIONALĂ A FEMEILOR ROMÂNE

UNIUNEA INTERNAȚIONALĂ A FEMEILOR ROMÂNE
ARGUMENTUL SUPREM AL PĂSĂRII PHOENIX

Uniunea Internațională a Femeilor Române pentru femei în general, familiile și suporterii lor, UNIFERO Inc., a fost imaginată de subsemnata ca un altfel de ACASĂ pentru noi, românce sau nu, noi care am fost alese prin datele naturale spre a da exemplu de senin, de curaj, muncă dar și tandrețe, de a inspira încredere și conduită nu doar morale. Completată în permanență de colege precum Prof. Paraschiva ABUTNĂRIŢEI (RO), Secretar General, de Dorina DEUTCH (IS), prof. Maria VISOSCHI, Secretar General I și Ioan VISOSCHI, Viorel MAIER, consilier (IS), prof. Lucian LIVESCU (Relații Publice), și mai nou, Rita SEFFER, Maria PETRESCU, Monica SOFRON, Claudia BOTA, Maria-Magdalena și Emil Niculae MICLEA, și mulți alții, UNIFERO Inc., organizație nonprofit și non guvernamentală, înregistrată la Biroul Secretarului de Stat al Georgiei, în Statele Unite ale Americii, a încercat, în 10 ani de activitate doar voluntară, să împlinească proiecte și să inițieze, îndrumând prin exemplu activități vizibile deosebite susținând adulți, tineri și copii pentru o viață demnă.
Constituirea de Cluburi/ Filiale UNIFERO, organizarea de activități caritabile pentru vârstnici (femei sau/și bărbați), tineri, copii și familiile lor, sesiuni de educareateliere de consiliere/campanii de informare pentru prevenirea situațiilor de abuz și pentru sănătatea familiei sunt câteva din elementele vieții UNIFERO. Lor le stau alături participarea la evenimente educaționale în vederea păstrării culturii, istoriei și folclorului românesc autentic, pentru dezvoltarea activităţilor de voluntariat și atragerea de voluntari, pentru realizarea de proiecte locale dar și transfrontaliere în acest sens, organizarea de activităţi specifice (proiecte/lansări de carte/evenimente culturale) pentru păstrarea identității, limbii și tradițiilor în rândul tinerilor.

Organizarea unor cursuri de Limbă Engleză pentru elevi și adulți (businessuri, la locuri de muncă), dar și de inițiere în Limba Română prin cursuri rapide pentru refugiați (în conformitate cu aprobările primite din partea INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI) fac de asemenea parte din programul nostru la realizarea căruia avem și parteneri deosebiți cărora le pasă.
De ce?
Pentru că noi, femeile, tinere, de vârsta medie, adulte sau în plină senioritate acceptăm viața noastră – dantelă țesută din reușite, bucurii și deznădejdi, discriminări, pierderi și regăsiri, visuri, îndemnuri. Acceptăm ca pe un dat de neschimbat plecări în favoarea unor picioare mai zvelte, a unor femei acum tinere și mai persuasive pentru care vechiul dar statornicul nostru sentiment de dragoste înseamnă nou imediat chiar dacă fugar.
Între pierderi și speranțe, de câte ori căpătăm statutul Păsării Phoenix, renăscând dintre cenușile straturi, ca și când inima ar avea mii de ventricule și auricule?
În călătoria noastră prin această viață găsim o permanentă motivație pentru incursiuni în lumea proprie, pentru identificare și distingere a încrederii și iubirii, a comunicării drumului către libertate fie chiar și aflat într-o fărâmă din mentalul nostru.
În ciuda spaimelor de a intra pe ușa deschisă spre o lume limpede, destinsă, și fără abuzuri, împreună putem conștientiza și reformula o lume în care este loc pentru toate dintre noi, cele învinse și învingătoare. Pentru că, da, chiar construite din erori infinite și uitări la fel, credințe, abdicări, autoflagelări dar și mari iubiri, iertări, născociri de zei, ne apropiem de Dumnezeu prin nașterile unei alte lumi, ale altor generații.
Credibile și pozitive, suntem deosebite fie și prin lacrimile cu care în taină îmblânzim perna spre somnuri pentru ca a doua zi să intrăm în cotidian mai puternice și astfel mai frumoase, mai neștiute dar FEMEI cu majuscule, planete în galaxia umană.
Motivația noastră? Dincolo de chimia relațiilor cosmice și mai presus de ele, viața generațiilor viitoare este argumentul nostru suprem de existență ca organizație recunoscută atât în Țară cât și în afara ei.
Regăsiți-vă printre noi pe www.unifero.net.

Prof. SMARANDA CAZAN-LIVESCU
Președinte și Fondator Fulbright Scholar, English Specialist
Scriitor, Consilier organizații nonprofit

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Asociația ASO-EST “Educație Talent Șansă”

“EDUCAȚIA este cea mai puternică armă pe care voi o puteți folosi pentru a schimba …

Asociația Medicilor Scriitori și Publiciști Români (AMSPR)

Deviza lor de căpătâi: să vindeci sufletul întâi” este cuvântul definitoriu al acestei Asociații. Forța …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: