ACASĂ / ARTICOLE / APARIȚII EDITORIALE / VICTORIA MILESCU – STRADA LĂCUSTEI

VICTORIA MILESCU – STRADA LĂCUSTEI

VICTORIA MILESCU – STRADA LĂCUSTEI

Prin mersul însuşi al frazelor ce compun poemele, Victoria Milescu produce o mutaţie în planul ideilor şi al limbajului creaţiei lirice. Asumându-şi libertatea desprinderii de enunţul prozodic tradiţional, autoarea surprinde prin capacitatea de a proiecta realul în mit fără formulări speciale, toate asemenea contexte preferând clasicei solemnităţi comunicarea stărilor sufleteşti în enunţuri echilibrate, cu un limbaj ridicat la un regim de incantaţie cu tendinţe ceremonioase, ale căror particularităţi devin divagaţia şi digresiunea lirică.
Prin lărgirea ariei de contraste, limbajul aparent comun, familiar, ales în limitele cunoaşterii poetice, devine propriu unei poezii însufleţite şi susţinute într-o poetică unde interogaţia deţine rolul esenţial. Adoptând acest tip de retorică, Victoria Milescu ne îndrumă spre o stare de spirit a eului, spre un climat liric încărcat cu multiple valenţe afective, ideile şi sentimentele declanşate de eros şi de interogaţia existenţială reuşind să împrumute câte ceva din tonalităţile grave ale evenimentelor ieșite din comun, ale dramei existenţiale, în general.

MARIN IANCU

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

NICULAE L. STĂNESCU – REALITATEA POST-DECEMBRISTĂ

NICULAE L. STĂNESCU – REALITATEA POST-DECEMBRISTĂ Volumul de față al domnului Niculae Stănescu este o …

ANTOLOGIE LITERARĂ – NĂSCUȚI PENTRU A IUBI

ANTOLOGIE LITERARĂ – NĂSCUȚI PENTRU A IUBI Risipirea petalelor de vers pe scena poeziei întregeşte …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: