ACASĂ / ARTICOLE / SFERE DE LUMINĂ / Vocația…

Vocația…

Chemarea lăuntrică a omului spre împlinirea unui anumit lucru se numește vocație!

Mare lucru este să știi răspunde acestei invitații interioare și, practic, să realizezi care este vocația/chemarea ta!

Acestei poftiri este foarte bine dacă reușim să-i dăm curs și crezare, adică, atenția cuvenită și potrivită!

Este extraordinar când omul achiesează vocației sale și, mai ales, o împlinește, o înmulțește și o cultivă pe ea!

Așa, bunăoară, avem de-a face cu vocația spre o anumită activitate profesională ori spre una intelectuală, culturală, morală sau spirituală!

Dincolo de toate acestea și multe altele, noi, creștinii, suntem poftiți să răspundem, concret și punctual, vocației de creștini, așa după cum au răspuns Apostolii chemării Domnului, devenind, astfel, Ucenicii Lui, căci El, din simpli pescari i-a transformat/convertit în pescari de oameni!

Ideal ar fi ca (și) noi să (re)acționăm potrivit vocației/chemării noastre, fie că ne referim la zona profesională și publică fie la cea personală și privată/particulară a vieții noastre!

Altminteri, ignorarea sau tratarea cu superficialitate a propriei noastre vocații (ne) poate duce spre rateuri, eșecuri, greșeli și, chiar, sentimentul inutilității, care este unul, fatal, foarte apăsător și, deci, negativ!

Atunci când nu (ne) (re)cunoaștem chemarea/vocația este important ca, în genunchi, la rugăciune fiind, să cerem ajutorul lui Dumnezeu fiindcă știm că, de fapt, nu noi îl căutăm și îl găsim pe El ci, invers, El a făcut și face acest lucru!

 

Stelian Gombos

steliangombos.wordpress.com

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Taina Sfântului Botez

Mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. …

O palmă de Pământ

Nu știu la alții cum e, și, de fapt, nici nu prea mă interesează! Dar …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: