ACASĂ / ARTICOLE / CĂLĂTORI PRIN UNIVERS / ZGOMOTE CIUDATE CARE ÎNGROZESC LUMEA

ZGOMOTE CIUDATE CARE ÎNGROZESC LUMEA

ZGOMOTE CIUDATE
CARE ÎNGROZESC LUMEA

 

Sunete ciudate și foarte puternice pot fi auzite de câtva timp peste tot în lume, pe raze de zeci de kilometri și care vin de niciunde. Să fie oare un avertisment sau o amenințare care pune mulți oameni pe jar? Vin din pământ, de pe mare, în fine ne învăluie şi ne îngrozeşte în acelaşi timp. Mai ales prin prisma faptului că specialiștii nu au reușit, deocamdată, să găsească o explicație concretă şi liniştitoare pentru respectivele sunete. Emit, cel mult, teorii. Este vorba despre vreun avertisment, despre vreo amenințare? Despre extratereștri, despre o vestire a Apocalipsei? Omenirea și-a urmat cursul normal și după data de 21.12.2012, când mulți au interpretat încheierea calendarului mayaș drept sfârșitul vieții pe Pământ, dar, cu toate acestea, sunt destui cei care afirmă că Apocalipsa este aproape, proorogând alte şi alte limite de timp.

1

Aceste zgomote misterioase s-au auzit în Canada, Ucraina, SUA, Germania, Brazilia, Polonia, Belarus, Spania, Chile, Indonezia, Ungaria, Suedia, Slovacia, România (Buzău și Tulcea), Austria, Mexic, Marea Britanie, Noua Zeelandă, China. Au fost numite „Trâmbițe ale Apocalipsei”, s-a vorbit despre ele la posturile de radio și de televiziune, presa scrisă a semnalat și ea acest fenomen misterios. Au fost intervievate mai multe persoane, în încercarea de a se afla cauzele producerii acestui ciudat fenomen, dar nu s-a reușit nimic concret. Unii afirmă că sunetele ar putea fi provocate de motoare industriale, că ar fi rezultatul mișcării plăcilor tectonice, al presiunii atomsferice sau chiar că ar fi provocate de entități extraterestre.
Din analiza înregistrărilor neobișnuite s-a constatat că cea mai mare parte a lor se află în intervalul infrasunetelor, nefiind percepute de oameni. Sunetele sunt emisii acustice de joasă frecvență, între 200 și 100 de hertzi. În geografie acestea sunt numite sunete acustice-gravitaționale și ele se formează în atomsfera superioară, la limita dintre atmosferă și ionosferă.
„Undele acustice-gravitaționale pot fi generate de o mulțime de cauze: cutremure, erupții vulcanice, uragane, furtuni, tsunami. Cu toate acestea, aria sunetelor de tip „hum” observate depășește cu mult pe acelea generate de fenomenele enumerate mai sus”, afirmă geofizicianul Elchin Khalilov. Omul de știință încearcă, totuși, să explice sunetele neobișnuite prin creșterea bruscă a activității solare, survenită la mijlocul anului 2011: „Dacă rata de creștere a activității solare continuă, amplitudinea ei până la sfârșitul anului 2012 va fi mai mare, iar în 2013-2014 se va atinge apogeul”. Tot Elchin Khalilov ne spune că procesele din miezul Pământului generează o energie internă a planetei noastre și trebuie să ne așteptăm să apară o creștere bruscă a unor fenomene naturale precum cutremurele, erupțiile vulcanice, ori evenimente meteorologice extreme. Alte teorii recunosc drept factori determinanți ai acestui fenomen emisiile de gaze, liniile de înaltă tensiune sau valurile oceanelor.
Totuși, ce-i determină pe unii să vadă în aceste zgomote o vestire a Apocalipsei? Conspiraționiștii argumentează această teorie printr-un fragment biblic: „Trâmbița va suna, morții vor învia nesupuși putrezirii și vom fi schimbați” (Corinteni 15:52).
Sunt, literalmente, zeci și zeci de înregistrări cu sunete masive, imposibil de explicat, dar înregistrate de amatori în diverse locuri – orașe sau în afara orașelor. În multe din aceste înregistrări se vede cum oamenii reacționează la sunetele acestea fiind pe stradă sau în clădiri, fie se opresc și scrutează cerul, fie se sperie și o iau la fugă.
Unii cercetători spun că astfel de sunete se aud din cauza exploziilor solare sau a armei de manipulare meteorologică HAARP. Alții susțin că sunetele sunt asemănătoare celor înregistrate de NASA (naveta Voyager) în spațiu și date publicității de curând.

2

Câțiva ingineri au declarat pentru „The Daily Mail” că sunetele auzite în Marea Britanie și SUA sunt asemănătoare cu zgomotul produs de niște avioane care zboară de cinci ori mai repede decât viteza sunetului. Evident că există și explicații „exotice” ale acestor fenomene, cele mai multe având în vedere o conspirație a guvernelor.
David Hill, cercetător la US Geological Survey, a scris o lucrare științifică despre posibilele cauze ale acestor zgomote. În regiunile de coastă, spre exemplu, sunetele pot fi asociate valurilor care lovesc cu putere stâncile. Mai surprinzător este faptul că există posibilitatea ca dunele de nisip să scoată sunete inexplicabile. „În condiții propice, dunele de nisip sunt capabile să producă o varietate de șuierături, fluierături, cântece, zumzete și, mai rar, zgomote puternice”, a scris Hill, menționând că încă nu este cunoscut modul în care se produc acestea.
Însă Hill este de părere că sursa acestor zgomote sunt cutremurele. Acesta a explicat că a trăit pe pielea lui o experiență de acest fel. Pe când se afla în California, în Muntele Mammoth, a auzit un zgomot înăbușit, deși nu exista niciun semn că s-ar fi produs un cutremur. Atunci când și-a verificat instrumentele, a găsit dovezi ale producerii unui cutremur mic, la o adâncime de 4 kilometri.
Astfel, cercetătorul a ajuns la concluzia că în timp ce sunetele emise de cutremurele de mare adâncime nu sunt perceptibile omului, cele de suprafață se aud atunci când scoarța terestră se mișcă.
Unele sunete au fost însoțite de vibrații, care au zguduit casele din oraș sau au fost văzute pe cer lumini puternice. Speriați, unii oameni au tras concluzia că sunt atacați de extratereștri, sau că vine sfârșitul lumii.
Și, totuși, dacă nu este vorba de fenomene extraterestre, pot fi oare percepute ca fiind proiecte militare secrete?

Texte culese de MUGUR BĂILEȘTEANU

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Omul și universul

Când a început totul? Pornim de la câteva din reflexiile după o călătorie în Asia …

Gustul dulce-amărui al libertății în era Inteligenței Artificiale

Motto: „Utilizarea Inteligenței Artificiale (I.A.) pune serioase probleme și reprezintă o adevărată miză pentru libertate …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: