ACASĂ / ARTICOLE / ȘTIRI - INFORMAȚII - EVENIMENTE / ȘTIRI… INFORMAȚII… EVENIMENTE…

ȘTIRI… INFORMAȚII… EVENIMENTE…

1 februarie

1912 – A apărut la Iași, revista „Însemnări literare”, sub direcția lui M. Sadoveanu și a lui G. Topârceanu
1943 – S-a născut scriitorul Nicolae Breban, colaborează la „Gazeta Literară”, „Contemporanul”, „Luceafărul” etc.

 

 

 

1998 – Intră în vigoare Convenția europeană pentru protecția minorităților naționale.

2 Februarie
1868 – S-a născut filosoful și psihologul Constantin Rădulescu Motru, membru și președinte al Academiei Române
1889 – În fața teatrului Național București sunt instalate primele două lămpi electrice, pentru iluminatul public.

5 februarie
1872 – S-a născut pictorul Octav Băncilă (m.3.04.1944)

 

 

 

 

6 Februarie
1857 – Apare, la București, ziarul unionist „Concordia”, care în același an, își schimbă denumirea în „Românul” (director CA Rosetti). Ziarul era purtătorul de cuvânt al liberalilor radicali.

10 Februarie
1945 – Frontul Plugarilor, partidul lui Petru Groza, lansează o chemare către țărani prin care aceștia erau chemați să treacă la împărțirea pământului moșierilor, asigurând că guvernul FND” va consfinți prin lege lucrările de confiscare a moșiilor și de împroprietărire a țăranilor”.
1924– Legea persoanelor juridice preciza condițiile care se cereau îndeplinite de o organizație spre a obține calitatea de persoană juridică. Prin această lege, s-a creat cadrul juridic pentru dizolvarea unor organizații politice antinaționale.

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

știri | informații | evenimente

9 iulie 1600 Mihai Viteazul a întemeiat Mitropolia românească din Transilvania. 11 iulie 1714 Dimitrie …

știri | informații | evenimente

  3 mai 1848 Are loc Marea Adunare Națională de la Blaj, în cadrul căreia …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: