ACASĂ / ARTICOLE / ARTE VIZUALE

ARTE VIZUALE

Carmen Preda

Carmen Preda a absolvit în anul 1995 Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza (București), secția Design și apoi a continuat studiile de Design aprofundat în cadrul Universității de Arte Plastice Nicolae Grigorescu (București), promoția 2000. Deși căutările mai timpurii au fost în domeniul designului de produs, totuși demersul său artistic s-a definit si împlinit și în artele plastice; a picturii …

Citeşte articolul »

Ana Maria Chirilă

Motto: Un tablou frumos ne poate salva sufletul când ființa noastră a fost inundată de întuneric. Picturile reprezintă rodul artistic al unei experiențe bogate, o cunoaștere profundă a unor limbaje plastice cu un desen curgător, ce se află pe o scară a spiritului cunoscător, o expresie a omului care accede printr-o luptă permanentă cu limbajul artistic. Pentru Ana Maria Chirilă …

Citeşte articolul »

Leonard Toteanu

Mă numesc Leonard Toteanu, m-am născut în Câmpulung Muscel unde am urmat școala primară și liceul (Dinicu Golescu). În 1989 am ajuns la București pentru a urma cursurile Universității din București la Facultatea de matematică și informatică. De la terminarea studiilor am înființat o companie în domeniul IT. Pasiunea pentru pictură a venit târziu și dintr-o întâmplare, realizările mele de …

Citeşte articolul »

Eva Margareta Apahidean

Motto-cugetare: Fiecare artist plastic trăiește o rezonanță în fața unui tipar imprimat în subconștientul său, acolo unde a crescut, copilărit și s-a format. Pentru artista plastică Eva Margareta Apahidean natura stă ca o bază înspre liniștea sufletului, reverie, calm, mulțumire și credință. Domnia sa participă la multe expoziții organizate, exponatele fiind apreciate de publicul iubitor de artă și frumusețe. Ceea …

Citeşte articolul »

Ana Rusu

Motto-cugetare: Nu numai pentru artiști arta este izvorul fericirii. Talentata artistă plastică Ana Rusu se destăinuie: Când lucrez, eu mă desprind de istorie, mă desprind de tot ce mă înconjoară, sunt doar eu cu tot ceea ce vreau să fac. De multe ori arta schimbă viața și ești mult mai frumos iubind frumosul. Ana Rusu a plusat: Aș putea spune …

Citeşte articolul »

Elisaveta Melinte

Moto-cugetare: Arta ne învață să contemplăm calitățile și fascinația frumosului. Artista plastică pentru care farmecul și iluzoriul recuperează aspirația noastră de a deveni pentru moment fani Elisaveta Melinte. Elisaveta Melinte este tipul de personalitate cum mi-aș dori să fie întreaga societate în care ne ducem zilele. Domnia sa dă ani vieții și viață anilor, așa de perfectă ființă a trimis …

Citeşte articolul »

Jan Leaua

Motto: Arta adună și unește oameni. – născut la 06.12.1968 în comuna Puiesti, județul Buzău – absolvent al Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza București – student la Școala Populară de Arte Sf Gheorghe, jud Covasna – președinte al Organizației pentru tineret Open Minds – președinte al Asociației Iustin – pentru sprijinul copiilor cu diabet – consilier județean în cadrul …

Citeşte articolul »

Elena Morozan

Importantă personalitate artistică, a frumosului comportament, a bunului simț, a veseliei și a artei plastice Sunt din Piatra Neamț, acolo unde crestele munților Ceahlău se scaldă în razele soarelui, iar râul Bistrița reflectă multitudinea peisajelor pe care le întâlnește în drumul său, apoi muntele Bâtca Doamnei, unde cu foarte mult timp în urmă a existat o cetate a lui Burebista, …

Citeşte articolul »

Paula Zamfir Bilciu

În creează, așterne multiple mediulartista teme cromatic liniștit și plastică subiecte alpe satului pânză, Paula în în mijlocul care Zamfir carton, trăiește cărora Bilciu, hârtie își și petrece timpul liber. Într-o combinație aleasă, pictează flori, peisaje reale sau compuse imaginativ potrivit personalității sale. La o expoziție recentă de grup, artista a prezentat două icoane. Ușurința cu care a combinat culorile …

Citeşte articolul »

Silvia Goga

Nostalgii ancestrale – dialoguri estetice între abstract și figurativ Istoria artelor abundă de exemple de artiști care au lucrat și creat împreună. Încă din antichitate putem aminti în acest sens workshop-urile carierelor de marmură din Milos (Grecia) și Carrara (Italia). Fermentul artistic a continuat și în atelierele Evului Mediu și ale renașterii, unde ucenicia unor artiști celebri a fost inițiată …

Citeşte articolul »