ACASĂ / ARTICOLE / FUNDAȚII - ASOCIAȚII / Asociația – „CASA TUTUROR“

Asociația – „CASA TUTUROR“

Asociația – „CASA TUTUROR“

 

Asociația „Casa Tuturor” a fost înfiinţată în anul 2011, la iniţiativa doamnei director General Amelia Flaider, pentru persoane cu nevoi speciale, respectiv vizuale. Scopul acestei asociaţii este sprijinirea şi integrarea copiilor cu nevoi speciale în şcolile normale, precum şi în societate.
Un alt obiectiv al asociaţiei îl reprezintă prevenirea abandonului şcolar, iar în acest sens a fost lansată o campanie de informare şi de ajutorare a părinţilor care nu îşi pot permite trimiterea copiilor la şcoală.
Un prim proiect este acela de a face un centru de zi şi de recuperare pentru copii cu nevoi speciale.
Asociaţia promovează principiile iniţiativei personale şi de grup urmărind o serie de obiective, printre care:
– Dezvoltarea iniţiativei tinerilor;
– Dezvoltarea şi implementarea proiectelor ce se adresează grupelor ţintă din domeniul social, sanitar, educativ şi cultural;
– Susţinerea, iniţierea şi realizarea liniilor de comunicare între generaţii;
– Realizarea prin forţe proprii sau prin asociere a diagnozei vieţii sociale;
– Cooperarea cu factorii guvernamentali ori neguvernamentali, interni şi internaţionali care respectă si promovează drepturile umane fundamentale.
De asemenea a fost conceput proiectul „Împreună pentru fiecare”.

casa tuturor

Pe data de 2 iulie anul trecut, a fost organizat un spectacol dedicat copiilor proveniţi din medii defavorizate, dar şi celor cu deficienţe. Toţi aceştia au prezentat momente de cântec, dans şi teatru primind mici cadouri de la organizatori. Mihaela şi Aurelia Flaider au organizat, în mod desăvârşit, acest eveniment dorind ca fiecare participant să plece măcar cu un zâmbet acasă.
De menţionat este faptul că nu au fost puţini copii; cam 500 de mici suflete cu o speranţă în mai bine.
Proiectele sunt coordonate de Mihaela Flaider, ea însuşi cu deficienţe vizuale, dar care oferă un exemplu de integrare şi performanţă. Voluntari de la ASOCIAŢIA PENTRU SECOLUL URMĂTOR vor coordona ateliere de art-terapie, dans, teatru, muzică. Există un parteneriat cu 20 de şcoli şi licee din Bucureşti, unde sunt promovate ideile desfăşurării unor activităţi comune şi de voluntariat în cadrul centrului.
De proiect vor beneficia cei din centrele din Bucureşti şi Ilfov, dar şi cei recomandaţi de asociaţii partenere, având posibilitatea să se implice activ în ajutorarea celor de aceeaşi vârstă dar şi de altă condiţie.

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I”

Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” este purtătoare a numelui Regelui Marii Uniri și a …

Asociația ASO-EST “Educație Talent Șansă”

“EDUCAȚIA este cea mai puternică armă pe care voi o puteți folosi pentru a schimba …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: