ACASĂ / ARTICOLE / EVENIMENTE / Florile deschid cerul

Florile deschid cerul

Fundația Stoika prin reprezentanții săi de seamă domnul Președinte Florian Stoica și poeta Doina Bârcă au participat în 21 martie 2022 la Expoziția și lansarea albumului „Florile deschid cerul” prin culoare și poezie autori Carmen Florian și Maria Petrescu.

Carmen Florian pe lângă meșteșugul de a striga fiecare culoare pe numele ei mic, e și un poet care în dulcele grai al cromaticului știe să cânte. Tablourile ei trebuie nu numai văzute, ci ascultate, duse la urechea inimii, până deslușești glasul crinilor și rapsodia fantastică a trandafirilor cu parfum de bucurie și speranță. Poeta Maria Petrescu a reușit să le descifreze mesajul și a luat ființă un album de o mare noblețe sufletească. Ea vede lumea într-un stil cu totul original, pictând ecouri de lumină și umbrele lor care se filtrează până în străfundul edenic al inimii ca un dor și nostalgie pierdut, ca apoi să ne mântuiască prin frumos, cum spunea Dostoievski.

Prin penel deschide zăvoarele sacrului și ale fantasticului lăsând să năvălească peste lume o mult așteptată primăvară dulce. Legătura de chei a pictoriței Carmen Florian este formată dintr-un mănunchi de flori cu petale diafane și peisaje miraculoase. Cu toate aceste chei, descuie sipetul cu bunătăți ale ochiului și sufletului, dar și cerul, ce-i aparține doamnei Carmen Florian. Lucrări superbe, care aduc fascinația mai aproape de sublim, iar sublimul te transformă într-un eșantion de parfumuri.

Vei închide acest album cu șansă, căci nu te poți dezlipi, greu, încărcat de înțelesuri si măcinat de aceeași întrebare: Ce timp vrăjit consumă Carmen Florian și Maria Petrescu de poate să ni-l distileze nouă în atâtea doze de splendoare? Felicitări pentru toate realizările de până acum, Carmen Florian și Maria Petrescu! Succes mai departe în toate proiectele voastre excepționale!

Iuliana Ștefan – Gaga

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Un eveniment complex, literatură, muzică, actorie, desen

Am asistat, sâmbătă 30 septembrie 2023, în eleganta sală a Bibliotecii Metropolitane București la o …

Un secol de culoare – 2-15 octombrie 2023

Cercul Militar Național a găzduit în perioada 2 – 15 octombrie 2023 expoziția colectiva de …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: