ACASĂ / ARTICOLE / EVENIMENTE / MANIFESTARE LITERARĂ LA AGIR

MANIFESTARE LITERARĂ LA AGIR

MANIFESTARE LITERARĂ LA AGIR

Ultima întâlnire din anul 2017 a Cerculului Scriitorilor Ingineri din AGIR (Asociația Generală a Inginerilor din România) s-a transformat într-o manifestare consistentă dedicată, în special, sărbătorilor de iarnă. Aceasta a avut loc luni 18 decembrie 2017 la Sala AGIR din București, bd.Dacia nr.26, sector 1. La eveniment au participat şi colaboratorii noştri de la Fundaţia
Literar-Istorică „STOIKA”.
Din prezentarea d-lui Florian Laurențiu Stoica, a rezultat că Fundația Literar-Istorică „STOIKA”, al cărei preşedinte este, a apărut în peisajul social-cultural din România în anul 2012. Fundația are caracter nelucrativ, de interes social, de promovare și menținere vie în memoria românilor a faptelor înaintașilor. Pe parcursul anilor, Fundația s-a remarcat prin activități diverse, de mare răsunet național: organizarea de simpozioane, expoziții, lansări de cărți, evenimente artistice; acordare de premii și burse pentru tinerii români care s-au distins prin acțiuni legate de păstrarea românismului; întocmirea și/sau stimularea publicării de articole, cărți și recenzii de memorialistică vizând membrii familiei Stoika și alte personalități care și-au adus contribuția la cultura și civilizația românească. Fundația tipărește revista lunară „Independența Română – Independența prin cultură” (director Florian Laurențiu Stoica, redactor șef George Stanca) care se remarcă prin articole de înaltă ținută științifică și literară, dar și prin forma grafică deosebită. Se menționază excelenta colaborare a Fundației „STOIKA” cu Cercul Scriitorilor Ingineri din AGIR, mulți dintre colegii noștri participând sistematic la acțiunile organizate de aceasta.
Poeta Doina Bârcă, secretar literar al Fundației Literar-Istorice „STOIKA”, ne-a obișnuit ca anual să aducă în mijlocul nostru copii minunați, talentați și dornici să ne prezinte, în versuri și pe note muzicale, poezii, colinde și alte cântece care ilustrează vechile noastre datini de Crăciun.
Efortul lor ne-a încălzit sufletul și ne-a readus o fărămă de căldură și optimism, în peisajul rece și agitat al evenimentelor cotidiene ce se desfășoară pe plan național și internațional.
Apoi, o serie de colaboratori și colaboratoare ai Fundației Literar-Istorice „STOIKA” au dat citire unor creații cu tematici de sezon.
Printre ele s-au făcut remarcate, ca de fiecare dată, recitările talentatei actrițe Doina Ghițescu.

OVIDIU ŢUŢUIANU

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

EVENIMENTE

Stimată Redacție, Mă numesc Ioan Găbudean, sunt profesor pensionar şi poet din Târgu-Mures, membru al …

Relaxare cu iz tomnatic de sărbătoare

Fiindcă se știe că la noi la români predomină proverbele, iată unul adecvat la subiectul …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: